Stuurbaard Bakkebaard, Von Spar, The Slackers en The Hackensaw Boys op Waterpop Stuurbaard Bakkebaard, Von Spar, The Slackers en The Hackensaw Boys op Waterpop

Programma Waterpop over twee weken compleet

, Cok Jouvenaar,

Stuurbaard Bakkebaard, Von Spar, The Slackers en The Hackensaw Boys op Waterpop

Programma Waterpop over twee weken compleet

Cok Jouvenaar, ,

Al eerder was bekend dat het Amsterdamse trio Voicst, de live hiphopband Relax en de Belgen van Triggerfinger op Waterpop in Wateringen zouden spelen. Afgelopen week maakte de organisatie weer vier namen bekend van acts die hun opwachting maken op zaterdag 13 augustus in het Hofpark.

Programma Waterpop over twee weken compleet

Afgelopen week zijn weer vier namen bekend geworden van acts die zullen spelen op Waterpop op zaterdag 13 augustus in het Hofpark in Wateringen. Aan het programma van van Waterpop zijn toegevoegd: The Slackers en The Hackensaw Boys uit de Verenigde Staten, Stuurbaard Bakkebaard uit Nederland en het Duiste Von Spar. Al bekend was dat Voicst, Relax en Triggerfinger op dit festival zouden spelen. De laatstgenoemde band was afgelopen weekend nog live te bewonderen op Pinkpop in Landgraaf. Maar wat kunnen we verwachten van deze vier nieuwe namen? Allereerst The Slackers: Een zevenmans formatie uit New York City. Was al eerder in onze regio te bewonderen op de KoninginneNach 2001. De band maakt een mix van ska, reggae, soul, swing, garagerock en jazz. Ook The Hackensaw Boys waren te zien op de KoninginneNach maar dan tijdens de laatste editie. Deze zes muzikanten spelen bluegrass string-band stijl. Stuurbaard Bakkebaard is één van de bekendste Nederlandse bands van de laatste jaren. Dit eigenzinnige trio weet een geheel eigen stijl te maken door in vijf verschillende talen te zingen. Muzikaal gaat het richtng Tom Waits, Beefheart en Zappa. Onlangs verscheen hun derde studio-album, Whistle Dixie. Von Spar komt uit Düsseldorf en maakt op punk, new wave en schlager geënte electrodeunen. ”Binnen twee weken is heel het programma rond. Maar we zijn nog druk bezig”, aldus Waterpopprogrammeur Wouter Vedder. Op zaterdag 18 juni is de finale van de bandcompetitie Waterproof in het Westlands Popcentrum Nederland 3. Dan weten wij wie Waterpop dit jaar zal openen. Waterpop 2005 Zaterdag 13 augustus, Hofpark Wateringen. Van 13.00 tot 23.00 uur, Entree gratis.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag