Burma Shave trakteert de Zwarte Ruiter op eigenzinnige slepende rock Burma Shave trakteert de Zwarte Ruiter op eigenzinnige slepende rock

Haagse Moerasrockers sluiten bevrijdingsdag 2005 af met een feestje

, Sabine Tadema en Cok Jouvenaar,

Burma Shave trakteert de Zwarte Ruiter op eigenzinnige slepende rock

Haagse Moerasrockers sluiten bevrijdingsdag 2005 af met een feestje

Sabine Tadema en Cok Jouvenaar, ,

Op 5 mei veranderde de Haagse rockband Burma Shave ’s avonds de Zwarte Ruiter in een compleet ‘rock walhallah!’ De band bevrijdde als het ware haar publiek van zijn remmingen en zorgde ervoor, dat de bomvolle, gezellige kroeg op de Grote Markt volledig op zijn kop kwam te staan.

Haagse Moerasrockers sluiten bevrijdingsdag 2005 af met een feestje

Op 5 mei veranderde de Haagse rockband Burma Shave ’s avonds de Zwarte Ruiter in een compleet ‘rock walhallah!’ De band bevrijdde als het ware haar publiek van zijn remmingen en zorgde ervoor, dat de bomvolle, gezellige kroeg op de Grote Markt volledig op zijn kop kwam te staan. De band bestaat al ruim 20 jaar heeft op deze avond wederom bewezen dat zij nog een aanzienlijke fanschare heeft. En dat is ook niet zo gek, want de muziek, die de band maakt is zeer uniek te noemen. Met veel wisselende tempo’s, originele riffs en verrassende teksten, blijft een optreden van deze band van begin tot eind boeien. De band heeft in tegenstelling tot veel andere Haagse bands een consistente eigen stijl, die met geen enkele andere band te vergelijken is. Opvallend is de sterke presentatie van zanger/gitarist Remco Prins, de sympathieke bedrijfsleider/barman van de September (naast de Zwarte Ruiter), die duidelijk een enorme passie voor optreden heeft. Zijn enthousiasme en krachtige uitstraling op het podium werkt altijd zeer aanstekelijk op het publiek, zo ook weer in de Zwarte Ruiter. Burma Shave heeft met haar nieuwe aanwinst in de band, bassist Selwyn Slop, de ex-frontman van Incense, de spijker regelrecht op zijn kop geslagen. Selwyn op deze bevrijdingsdag gestoken in een oranje Orange Sunshine T-Shirt voelt zich als een vis in het water bij Burma Shave. Het is de eerste keer dat Burma Shave in deze nieuwe bezetting speelde voor een eigen publiek. Soms is dit wel te merken. Hier en daar wordt voorzichtig de reacties van het publiek afgetast met als gevolg dat er soms niet helemaal los wordt gegaan. Maar een kniesoor die hier op let. De band straalt wederom eenheid, kameraadschap en eigenzinnigheid uit. Natuurlijk bestaat de setlist uit de vertrouwde klassiekers en krakers uit het oeuvre van Burma Shave. Op de evergreens ‘Hippies’, ‘Movin’up the Cattle’, ‘Big Brown Bear’ en ‘BS1’ wordt weer uitzinnig gereageerd. Maar met komst van Selwyn heeft de band enkele nieuwe nummers geschreven die vanavond de Haagse vuurdoop beleefde. De nummers ‘New York’ en ‘Waste’ worden dan ook fantastisch ontvangen. De net vertrokken bassist Paul Martin slaat het hele Burma Shave circus vanuit het publiek gade. Stil in een hoek ergens in de Zwarte Ruiter laat Paul zich verassen door zijn oude vrienden. Een dikke glimlach en een vette duim omhoog is zijn reactie. Over kameraadschap gesproken. Tot slot wil 3voor12 Den Haag bandlid Thijn Teeuwissen (samples) en zijn vriendin van harte feliciteren met de geboorte van hun dochtertje Keesje.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag