Olof van Winden International Festival Director Detroit's Electronic Music Festival Olof van Winden International Festival Director Detroit's Electronic Music Festival

Olof bleek een belangrijke bron van informatie en inspiratie

, Willem Verheij,

Olof van Winden International Festival Director Detroit's Electronic Music Festival

Olof bleek een belangrijke bron van informatie en inspiratie

Willem Verheij, ,

Olof van Winden is onlangs aangenomen in het productie team van FUSE-in Detroit’s Electronic Movement, beter bekend als Detroit's Electronic Music Festival. Dit heeft hij voornamelijk te danken aan het grote succes dat zijn Generator Foundation had op de vorige editie van dit evenement. In 2004 was dat namelijk het meest succesvolle podium. Daarnaast was Olofs financiële inbreng onmisbaar voor het festival. Zijn ideeën, neus voor talent en handigheid in het verkrijgen van subsidies en sponsorgelden waren de redenen voor zijn benoeming.

Olof bleek een belangrijke bron van informatie en inspiratie

Olof van Winden is onlangs aangenomen in het productie team van FUSE-in Detroit’s Electronic Movement, beter bekend als Detroit's Electronic Music Festival. Dit heeft hij voornamelijk te danken aan het grote succes dat zijn Generator Foundation had op de vorige editie van dit evenement. In 2004 was dat namelijk het meest succesvolle podium. Daarnaast was Olofs financiële inbreng onmisbaar voor het festival. Zijn ideeën, neus voor talent en handigheid in het verkrijgen van subsidies en sponsorgelden waren de redenen voor zijn benoeming. Het is alweer een aardige tijd geleden dat Olof, Errol Vaes ontmoette die ex-supermarkt de Dagmarkt kraakte en omtoverde tot feestlocatie. Sindsdien heeft hij samen met Errol en anderen het nodige teweeggebracht op Haags grondgebied. Zo deden ze Drum’n’Feest, Sound Vision en als hoogtepunt De CultuurNachten. Olof kreeg door al die ervaring goed zicht op het aanbod binnen de dance scene en creëerde daar zijn eigen ideeën over. Toen hij een jaar geleden in gesprek raakte met Derrick May, Festival Producer en Techno grootheid, kreeg hij de kans van z’n leven. Derrick ging in op zijn voorstel om een internationaal podium neer te zetten op het Detroit's Electronic Music Festival 2004. Olof greep die kans en pakte het groots aan. Hij programmeerde niet alleen DJ’s, maar ook veel live acts, meer zelfs. Hij haalde zijn eigen, door Funktion One ontworpen soundsystem, naar Detroit en heeft ook flink uitgepakt met decoratie. Hij programmeerde Video Artists die dingen lieten zien die in daar nog nooit vertoond waren. Olof heeft hiervoor zelf aardig in de buidel getast, maar ook meerdere subsidies en sponsorgelden binnengehaald. Die kwamen niet alleen zijn podium, maar het hele festival ten goede. Na deze eerste ervaring bleef het contact met Detroit actief. Olof bleek een belangrijke bron van informatie en inspiratie. Kevin Saunderson belde hem het afgelopen jaar regelmatig voor advies, omdat hij het festival van Derrick May over zou nemen. Toen Olof onlangs werd voorgesteld aan het productie team van FUSE-in 2005 werd hij verrast met de vraag of hij de International Festival Director wilde worden. In deze functie zal hij bijdragen in het verkrijgen van Internationale sponsordeals, advies geven over artiesten en zoeken naar geschikte subsidies bij verschillende overheden. Volgens Olof moet er nog een hoop gebeuren om het festival, dat op 28, 29 en 30 mei plaats moet vinden, door te laten gaan. Voor internationale subsidie aanvragen is het nu te laat. Er moet dus hard gezocht worden naar sponsors. Er wacht dus nog veel werk voor Olof. 3voor12/denhaag wenst hem alle succes en zal iedereen op de hoogte houden van deze Haagse invloed op het grootste elektronische muziek festival van de Wereld.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag