Ruwe diamant Gemstone treedt op Paap Ruwe diamant Gemstone treedt op Paap

Een poprockband met potentie

, Pascal van der Geer / Foto's: Ron van Varik,

Ruwe diamant Gemstone treedt op Paap

Een poprockband met potentie

Pascal van der Geer / Foto's: Ron van Varik, ,

Dinsdag 21 juni 2005 trad Gemstone op in de Paap. Het was niet zo benauwd en warm als de dag ervoor, maar toch nog warm, zodat de opkomst bij Gemstone niet al te groot was.
De begin 2001 opgerichte Haagse/Westlandse pop/rockband wist het publiek wel zo enthousiast te maken, dat het leek alsof de Paap toch vol was.

Een poprockband met potentie

Dinsdag 21 juni 2005 trad Gemstone op in de Paap. Het was niet zo benauwd en warm als de dag ervoor, maar toch nog warm, zodat de opkomst bij Gemstone niet al te groot was. De begin 2001 opgerichte Haagse/Westlandse pop/rockband wist het publiek wel zo enthousiast te maken, dat het leek alsof de Paap toch vol was. Gemstone was de enige band die deze avond optrad. Hiervan maakten de leden gebruik door een anderhalf uur durende show te geven. Er was plek voor een aantal covers waaronder andere Sacrifice, You really got me, en goede versies van Ride van Amanda Marshal en Like the way I do van Melissa Etheridge. Bij de toegift werd er een rockversie van Ben gespeeld. De band is wel gegroeid vergeleken met een half jaar geleden. Je merkt dat de leden steeds beter op elkaar ingespeeld zijn en meer tijd hebben om een dolletje met elkaar of het publiek te maken. De meeste eigen nummers liggen ook lekker in het gehoor. Uitspringers zijn onder andere I can feel en Those eyes. Zo ook Black november en No goodbye. Dit zijn niet alleen nummers die lekker klinken, maar ze hebben ook een boodschap. Het eerste nummer gaat over de ernstige ramp met de ski-trein in de berg bij de Kitchsteinhorn in Oostenrijk in 2000. No goodbye gaat over het plotselinge verlies van een dierbare. Het nummer werd dit keer met elektrische gitaar gespeeld. Ook goed, maar in de originele, akoestische versie, die overigens ook landelijk op single is uitgebracht, komt het nummer toch beter tot zijn recht. De hit voor de fans is Chickenshit. Hier werd na de afkondiging dan ook om geschreeuwd. En niet voor niets, want dit nummer werd voor de toegift bewaard. Het optreden was goed, met een aantekening. Het enige minpuntje was dat de band deze keer wat minder rockte. Dat kunnen ze namelijk wel. Er zit meer in deze Gemstone, maar het moet er nog helemaal uit komen. Kortom: een pop/rockband met potentie, alleen moet de steen nog wat bijgeslepen worden. Op 24 juni is Gemstone te zien in De Stelling/Het Winkeltje in Naaldwijk, waar deze band meedoet aan de finale van de Westlandse Popprijs.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag