Haagse coverband Zenith of Zeal in halve finale Clash of the Coverbands Haagse coverband Zenith of Zeal in halve finale Clash of the Coverbands

"Je kunt veel van zo'n competitie leren"

, Gemma Barendse,

Haagse coverband Zenith of Zeal in halve finale Clash of the Coverbands

"Je kunt veel van zo'n competitie leren"

Gemma Barendse, ,

We kunnen niet allemaal vernieuwend zijn en dat ouwe hits herkauwen ook nog een kunst opzich is, merkt men bij de jaarlijkse wedstrijd Clash of the Coverbands. De beste coverbands van Nederland strijden op podia door heel Nederland om de eerste prijs, die onder andere een single en videoclip opname behelst. Het Haagse Zenith of Zeal is één van de gegadigde. We spraken met Edwin Briggeman, trompettist van Zenith of Zeal.

"Je kunt veel van zo'n competitie leren"

We kunnen niet allemaal vernieuwend zijn en dat ouwe hits herkauwen ook nog een kunst opzich is, merkt men bij de jaarlijkse wedstrijd Clash of the Coverbands. De beste coverbands van Nederland strijden op podia door heel Nederland om de eerste prijs, die onder andere een single en videoclip opname behelst. Het Haagse Zenith of Zeal is één van de gegadigde. We spraken met Edwin Briggeman, trompettist van Zenith of Zeal. Clash of the Coverbands houdt verschillende voorrondes en halve finales verspreid over twaalf regio's. Voor regio Rotterdam deden er in totaal vijftien bands mee, verspreid over vijf voorrondes. Het tienkoppige (!) Zenith of Zeal heeft de voorrondes overleefd en mag zich opmaken voor de halve finale. Wat verwacht Edwin daarvan? “Het wordt steeds lastiger. Het niveau ligt vrij hoog. Vooral de funk coverband ReFunk is een goede concurrent, zo bleek tijdens de voorrondes. Ja, en we hopen natuurlijk nog minstens een ronde verder te komen.” Wat is jullie motivatie om mee te doen aan een wedstrijd als Clash of the Coverbands? “Op de eerste plaats is het natuurlijk heel leuk, puur voor de lol. Op de tweede plaats is het een goede manier om je te meten aan andere bands, om te zien waar je staat. Ook bleek de organisatie en jury zeer vakkundig, we worden goed begeleid en krijgen advies. We kunnen er ontzettend veel van leren, door groeien.” Kun je je creatieve ei wel kwijt in een coverband, of staan er in de toekomst eigen nummers op het programma? “Ik kan mijn creativiteit wel kwijt, omdat we met Zenith of Zeal nummers vaak erg aanpakken. Het zijn geen standaard covers. Zo schrijf ik de blaaspartijen, maar veel nummers hebben in eerste instantie geen blaaspartij, dus daar komt behoorlijk wat eigen inbreng bij kijken.” De halve finale regio Rotterdam vindt plaats op vrijdag 16 september, in Plan C te Rotterdam. Ook speelt Zenith of Zeal 28 september in het Paard Podiumcafé. Voor data van verdere (halve) finales, zie de website van Clash of the Coverbands!
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag