Lolita’s on fire laat publiek beduusd achter op Leids feestje Lolita’s on fire laat publiek beduusd achter op Leids feestje

Hollands glorie ondergrondse hype in Japan

, Lola van der Zon,

Lolita’s on fire laat publiek beduusd achter op Leids feestje

Hollands glorie ondergrondse hype in Japan

Lola van der Zon, ,

Op een undergroundfeestje in Leiden stuitten wij vrijdagavond 2 december op een grote verrassing. Ooit gehoord van Lolita’s on Fire? Een band uit de regio met een zowel professionele als energieke bezetting. Gewoon uit de buurt en nooit van gehoord.

Hollands glorie ondergrondse hype in Japan

Op een undergroundfeestje in Leiden stuitten wij vrijdagavond 2 december op een grote verrassing. Ooit gehoord van Lolita’s on Fire? Een band uit de regio met een zowel professionele als energieke bezetting. Gewoon uit de buurt en nooit van gehoord. Op een undergroundfeestje in Leiden stuitten wij gisteravond op een grote verrassing. Ooit gehoord van Lolita’s on Fire? Een band uit de regio met een zowel professionele als energieke bezetting. Gewoon uit de buurt en nooit van gehoord. Nu gebeurt dat wel vaker maar bijzonder is dat deze act internationaal enorm scoort zonder medeweten van de hollandse medemens. In de japanse undergroundscene inmiddels uitgegroeid van hype tot begrip speelt LoF avond aan avond de populairste clubs uit het circuit plat. Pompende beats, hiphop, metal en electro. We herkennen een mix van vele stijlen in de muziek van LoF. Zangeres Lucy is gedistingeerd en rauw. Een zeer bijzondere verschijning. Deze dame weet haar stemgeluid maximaal in te zetten en de band te leiden in de wirwar van avontuurlijke geluiden. DJ Caps scratched er lustig op los en gooit er nog wat vette beats overheen. Het kleine clubje aanwezigen dansen en springen tot ze er bijna bij neervallen. Rookmachines blijven dichte mist veroorzaken en zelfs de karige lichtinstallatie weet bijzondere effecten te creeren. Hilarisch is de glamrock parodie op alle gefohnde rockhelden uit de jaren tachtig die de band als toegift brengt. De gitarist ligt voor het podium te stuiteren en Lucy kronkelt als volledig bedwelmd om haar microfoonstandaard heen. Niets is minder waar, dit is top of the bill theater! Als de band alweer in hun busje weggevoerd is staat iedereen er wat beduusd bij, recapitulerend wat er zojuist is gebeurd.
advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag