Geheim concert Golden Earring Geheim concert Golden Earring

George Kooymans krijgt speciale gitaar cadeau

, Gerard van den IJssel

Geheim concert Golden Earring

George Kooymans krijgt speciale gitaar cadeau

Gerard van den IJssel ,

Om de verhuizing naar een nieuw pand te vieren, had de gitaarwinkel Casa Benelly een stunt bedacht. Tot ieders verrassing verscheen plotseling de rockband Golden Earring op het podium dat op het Piet Heinplein was neergezet. Bandlid George Kooymans werd verrast met een bijzondere gitaar.

Na jaren gevestigd te zijn geweest aan de Anna Paulownastraat is de gitaarwinkel Casa Benelly onlangs verhuisd naar het oude pand van de Haagse muziekbibliotheek aan het Piet Heinplein. Het nieuwe onderkomen zit op slechts 300 meter van de oude winkel. Ter gelegenheid van de opening van de nieuwe zaak hebben winkeleigenaren Ben van der Sman en Elly Bruinen een podium neergezet op het pleintje. Om 15.00 uur begint een concert van flamencogitaristen Johan Frauenfelder en Arthuro Ramon en lijkt de toon gezet voor een kleinschalig vriendenfeestje. Alleen de aanwezigheid van enkele journalisten en fotografen verraadt dat er wel eens iets meer aan de hand kan zijn.

En inderdaad. Om 16.00 uur stappen plots de leden van Golden Earring het podium op. Een beetje onwennig bouwen de muzikanten zelf de instrumenten op het podium op. Rinus Gerritsen blijft ook tijdens het concert zitten op een stoel. Drummer Cesar Zuiderwijk houdt zijn dikke jas aan. Zanger Barry Hay trekt al na het eerste lied zijn jas uit. "Het is leuk om weer terug te zijn in mijn oude buurtje", spreekt de zanger de kleine honderd man publiek toe. "Wie had dat ooit gedacht." "Is dit dan het afscheidsconcert dat je beloofd hebt?", vraagt George Kooymans zich af. "Nee dat is op een ander plein."

De band speelt een handvol nummers waaronder 'Twilight zone', 'When the lady smiles' en 'Another 45 miles'. Bij het einde van de set staat het plein vol met honderden mensen. Mede-eigenaar Ben van der Sman blijkt al jaren bevriend te zijn de mannen van de Earring. "Vlak voor de opnamen van hun eerste akoestische album 'The Naked Truth' belde George Kooymans. Hij had gehoord dat wij Taylor gitaren uit voorraad konden leveren en heeft er toen vier gekocht. Sindsdien hebben we aan de band veel gitaren verkocht. De laatste was een twaalfsnarige gitaar."

Ter gelegenheid van de opening bleek Benelly een speciale gitaar te hebben laten maken voor George Kooymans met een inlay van Henk Schiffmacher. Vlak voor het concert kreeg de gitarist het instrument overhandigd van Ben van der Sman. "Bij de Amerikaanse fabrikant Taylor bleek de vice-president fan te zijn van de Earring dus dat was niet moeilijk om te regelen."

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag