Sterk debuutoptreden van Stud Muffins Sterk debuutoptreden van Stud Muffins

De band gelooft erin, het publiek dus ook

, Margot de Graaff

Sterk debuutoptreden van Stud Muffins

De band gelooft erin, het publiek dus ook

Margot de Graaff ,

Stud Muffins gaf op woensdag 17 maart het debuutoptreden in het Haagse café De Paap. De vijf leden willen de weg naar de top inslaan en het zal hen vast nog lukken ook. Ze spelen strak en goed en - bijkomend voordeel - de zanger lijkt op Robbie Williams!

Ed Struijlaart (zang en gitaar), Jelmer Bouma (gitaar), Dick Jense (toetsen), Maarten van Niel (bas) en William van Rutte (drums) vinden ‘commercieel’ geen vies woord. “We willen de mensen gewoon een leuke avond bezorgen,” zegt Ed. En dat lukt. Koud uit de oefenruimte klinken de nummers van zijn hand al behoorlijk uitgebalanceerd. Ze wentelen zich in de rock en pop en worden met speels gemak aan elkaar gebreid. Geen moeilijke nummers, ‘radiovriendelijk’ zoals dat heet, en strak gespeeld. De Stud Muffins verstaan hun vak, ze geloven erin en het publiek doet dat dus ook.

Zou het gaan lukken met deze band? Als je in De Paap staat neem je dat zonder meer aan. De Stud Muffins hebben veel fans. Trouwe fans, die opeengepakt voor het podium alle liedjes kunnen meezingen terwijl ze nog maar net begonnen zijn. Dus zaaleigenaren zullen hen vast graag zien komen. Ed Struijlaart krijgt de handen in de lucht en zingt zich met speels gemak door de set heen. “Het is voor het eerst dat ik de rol van frontman vervul,” zegt hij na het optreden. Het is niet te merken. Wat wel opvalt is dat Ed op Robbie Williams lijkt. Met diezelfde opgetrokken wenkbrauwen bespeelt hij het publiek, maar deze Robbie heeft een extra feature: hij speelt er gitaar bij. 

Ed is tevreden na het optreden. “In april gaan we opnemen in de Basement Studio in Den Haag,” zegt hij. Want zoveel mogelijk mensen moeten natuurlijk de Stud Muffins kunnen horen, hoewel ze nu al een flinke reeks optredens hebben staan. Op 20 maart spelen de Stud Muffins in Nederland 3 in Wateringen, op 1 mei in Musicon in Den Haag, op 14 mei in Bazart in Den Haag, op 22 mei in Lokaal Vredebreuk in Den Haag, op 5 juni in Dormibella in Leidschendam en op 9 juni en op 28 oktober in het Haagse Paard van Troje.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag