Funky, originele hiphop beats en teksten om naar te luisteren Funky, originele hiphop beats en teksten om naar te luisteren

Recensie EP van Maximus Prime

, Peter Oostinga,

Funky, originele hiphop beats en teksten om naar te luisteren

Recensie EP van Maximus Prime

Peter Oostinga, ,

De uit Delft afkomstige rapper en spoken word artiest Maximus Prime brengt een vijf tracks tellende EP uit. Peter Oostinga van 3VOOR12/Den Haag luisterde kritisch naar 'Up 2 U'.

Recensie EP van Maximus Prime

De uit Delft afkomstige rapper en spoken word artiest Maximus Prime brengt een vijf tracks tellende EP uit. Peter Oostinga van 3VOOR12/Den Haag luisterde kritisch naar 'Up 2 U'. Het begint allemaal lekker. Track 1, de titeltrack van de EP, heeft een goeie funky beat die aangevuld wordt met ingespeelde bas en gitaarlijntjes. De tekst vertelt ons eigenlijk dat we gewoon moeten doen wat we zelf willen en niet wat andere mensen van ons verwachten of willen zien. Met een redelijk catchy refreintje is het geheel fris en zoals eerder gezegd funky. Wat wel opvalt aan dit nummer is dat de mix van geluiden niet helemaal netjes is, wat erg jammer is. Nummer twee, “Welcome”, is een rustiger lied als zijn voorganger. Zowel de muziek als de raps zijn relaxed en de mix is beter als in 'Up 2 U'. De beat is weer sampleloos oftewel ingepeelde gitaren en bas maken van dit nummer een opvallend geheel. De vocalen zijn een mix van rappen, zingen en spoken word. Het geheel klinkt goed en voordat ik het doorheb, is het nummer alweer afgelopen. 'Signal from the soul' is het volgende nummer op het menu. Hierin wordt door Maximus duidelijk gemaakt dat het niet goed is hoe sommige - of misschien wel veel - mensen niet luisteren naar de signalen die door hun lichaam en ziel worden afgegeven. De 'alsmaar doorgaan' mentaliteit staat de rapper niet aan. De muziek is afwisselend en dat is prettig. Dit is geen standaard hiphop te noemen. De daarbij zo gebruikelijke loops worden hier zoveel mogelijk vermeden door onder andere in de breaks een compleet andere beat te gebruiken. Later in het nummer, als de tekst ook heftiger wordt, verandert de muziek, wat ook weer een prettige afwisseling is. Een sinister beginnend muziekje is karakteristiek voor 'Bull’s eye', nummer vier op de CD. Een langzaam, door synthesizer geluiden gekenmerkte muziek, begeleidt de rustige tekst die Maximus voordraagt op dit nummer. De pret is van korte duur want na een kleine anderhalve minuut begint het sluitstuk van de EP. Tijd voor de laatste track. Deze begint erg funky en belooft een heuse uitsmijter te worden. De tekst gaat over een relatie die verbroken wordt (op het eerste gehoor meer iets voor een rustig nummer). Later wordt het wat vrolijker en komt de titel van de track ook naar boven: na een verbroken relatie is het tijd om verder te gaan met je leven oftewel 'Move on'. Maximus Prime heeft een goede indruk achtergelaten. Ook is duidelijk dat dit geen standaard hiphop-EP is. Deze man kijkt iets verder dan naar gouden kettingen, glimmende auto’s en andere stoerdoenerij. Van het opschepperige type is hij ook niet. Hij probeert duidelijk een boodschap over te brengen en doet dat op een vrij toegankelijke muziek. Funky, originele hiphop beats en teksten om naar te luisteren is wat Maximus Prime een unieke artiest maakt.
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag