Smutfish organiseert maandelijkse Smut-In in Lokaal Vredebreuk Smutfish organiseert maandelijkse Smut-In in Lokaal Vredebreuk

"Als je iets integers wilt laten zien, moet de commercie wijken"

, Lilian van Dijk,

Smutfish organiseert maandelijkse Smut-In in Lokaal Vredebreuk

"Als je iets integers wilt laten zien, moet de commercie wijken"

Lilian van Dijk, ,

Vanaf 4 februari organiseert Melle de Boer samen met de overige leden van Smutfish een maandelijks muzikantencafé, waaraan behalve de band ook niet-bandleden meedoen. “We gaan proberen er iedere maand iets anders van te maken.” Ook is de band bezig met CD-opnames.

"Als je iets integers wilt laten zien, moet de commercie wijken"

Vanaf 4 februari organiseert Melle de Boer samen met de overige leden van Smutfish een maandelijks muzikantencafé, waaraan behalve de band ook niet-bandleden meedoen. “We gaan proberen er iedere maand iets anders van te maken.” Ook is de band bezig met CD-opnames. Melle kwam zelf met het idee voor de Smut-In bij Elly ten Have, eigenares van Lokaal Vredebreuk, en via haar bij barkeepster Jo, die de woensdagavond coördineert. “Ze waren enthousiast over mijn plan. We gaan mijn eigen nummers spelen, maar ik kan me ook voorstellen dat we een hele avond bijvoorbeeld alles van Johnny Cash spelen. Het wordt hartstikke leuk en de muziek wordt hartstikke goed, maar dat hoeft geen garantie te zijn dat het ook werkt. Het blijft een gok.” De keuze voor café Lokaal Vredebreuk was voor De Boer een logische. “Het is mijn kroeg, ik kom er graag. Ik voel dat daar plek is voor dit soort initiatieven, waarbij het niet in de eerste instantie erom gaat de ruimte vol te krijgen met bierdrinkers. Als je iets integers wilt laten zien, moet de commercie wijken.” Smutfish is al een tijdje bezig met een CD. “We hebben wat opnames gemaakt met Henk Koorn in de Sahara Studio en met Pepijn Stutterheim in de studio van RTV West en we zijn onlangs met ons vieren in een huisje in Brabant geweest.” Dat laatste beviel Melle het beste: “Gezellig, bij het open haardvuur live muziek maken, die ‘toevallig’ opgenomen wordt. Dat vrijblijvende is op dit moment heel goed.” Het resultaat: “Veertien liedjes. Erik Hofland – Dyzack – heeft aangeboden het resultaat te masteren.” Welke nummers de CD gaan halen? “Ook al hebben we zo veel opnames, lang niet alles is naar mijn zin. We willen beginnen met zes nummers die we in Brabant hebben opgenomen, waar we echt helemaal achterstaan. Ze dragen over wat ik wil overdragen. Maar voor een CD is het nog niet genoeg. Ach, we zijn nog maar net begonnen met afluisteren. Misschien komt er ook nog wat bij van wat we met Pepijn opgenomen hebben.” Melle is extreem kritisch: “Ik worstel al heel lang. Ik wil dit weloverwogen voor mezelf doen. Het moet een afgerond geheel zijn. Ik moet afstand kunnen nemen van die nummertjes.” Het zit hem niet in het technische aspect. “Wij zijn geen rockband, daarom nemen we ook anders op. Het gaat om het emotionele, het gevoel dat in het liedje zit. Mensen vinden mijn liedjes mooi, daarom wil ik ze met dezelfde intensiteit op de CD hebben.” Melle is heel tevreden met de band in de huidige samenstelling: hijzelf op zang en gitaar, Bert Fonderie op drums en zang, Rob Lagendijk op bas en contrabas en Dick Zuilhof op gitaar: “We bestaan nog niet zo lang, zeker niet in deze samenstelling, dus we hebben geduld. De neuzen staan dezelfde kant op. Mijn bandleden hebben respect voor mijn liedjes. Ze gaan er voorzichtig mee om en dat vind ik fijn.”
advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag