Recensie Grote Prijs van Zuid-Holland 2003 Recensie Grote Prijs van Zuid-Holland 2003

21 maart 2003 - Waterfront - Rotterdam

, Suzanne Unck,

Recensie Grote Prijs van Zuid-Holland 2003

21 maart 2003 - Waterfront - Rotterdam

Suzanne Unck, ,

De spanning viel van de gezichten af te lezen. Zes finalisten in de categorie bands strijden om de titel 'Winnaar Grote Prijs Van Zuid-Holland 2003'.

Als eerste was Lianan Shee aan de beurt. Jong en vol zelfvertrouwen stond deze band met hun muziek te flirten naar het publiek. Het geheel was een plaatje om te zien, vooral zangeres Marloes van Elswijk weet goed hoe je de mensen moet bespelen. Instant Mix had een rommelige start, maar maakte dit halverwege goed. Op een gegeven moment werd het zelfs 'goed beuken geblazen'.

Dog's Nop
had wat problemen met de drummer die niet goed mee kon komen met de rest van de band. Enkele nummers gelijkend op die van Soulwax en Electric Six waren erg catchy. Meringue had een heel ander geheel. Door stevige nummers, lichtelijk denkend aan Mr. Vungle, afgewisseld met meerstemmige vocalen kregen de hele zaal mee.

Frezno Falls
bracht mooie, lekkere luisterliedjes die een bepaalde intimiteit eisen, maar leek toch niet helemaal goed in de vel te zitten. Dicemen mocht het rijtje afsluiten met hun rockabilly, psychobilly, punkrock. Bij de eerste tonen werd voor het podium een woeste pit gecreeerd door de eigenzinnige fans die waren meegekomen om steun te betuigen aan hun band.

En dan daar, 't eindoordeel:                                                      
3: Lianan Shee, publieksprijs ter waarde van 250 euro
2: Merengue
1: Dicemen

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag