Recensie Deaf Valley Recensie Deaf Valley

15 maart 2003 - Nighttown - Rotterdam

, Peisam Tsang,

Recensie Deaf Valley

15 maart 2003 - Nighttown - Rotterdam

Peisam Tsang, ,

Deaf Valley is een festival speciaal georganiseerd om slecht horenden met horenden in contact te brengen. Iris van Peppen ging er op af. Zijzelf doet aan dans en heeft bovendien grote interesse voor de doven en slechthorenden, want in de toekomst wil zij ook voor deze groep evenementen gaan organiseren in Den Haag.

"Het was een avond waar zowel doven als horenden konden dansen op lekkere muziek. Ik verwachte veel drum 'n bass en house, maar dit viel heel erg mee. Veel bass was er natuurlijk wel. Deze werden versterkt door zogenaamde 'buttkickers' (speciale apparaten dat geluid omzet in trillingen - red.), die achter schotten waren bevestigd. De geluiden werden hierdoor dan beter weerkaatst in de grote ruimte. Opmerkelijk en wel wat overdreven om te zien dat horenden rondliepen met oordoppen en dat geluidstechnici hun oren hadden dicht geklemd."

Het programma was indrukwekkend: T-Rex-RadioZuco 103DJ Chuckie, Ronald Molendijk, jip Deluxe, Eboman en Mike Redman. "Een tolkvertaalster bij Zuco 103 zorgde voor een extra dimensie, zo ook de expressieve dansers van Three Times a Lady. Het hele aanbod bij elkaar genomen, zorgde wel voor een overkill. De communicatie tussen doven en horenden verliep probleemloos, dit kwam ook door de key-chainkaarten die bij de ingang werden uitgedeeld. Op de hangers stonden teksten als: biertje? dansen? zoenen?. Kortom, de sfeer was fantastisch. Heerlijk ontspannen en duidelijk veel mensen die enorm plezier hadden. Misschien ook iets voor Den Haag?"

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag