Partycakes doen het voor de lol Partycakes doen het voor de lol

"Zowel muzikaal als persoonlijk moet het klikken."

, Suzanne Unck,

Partycakes doen het voor de lol

"Zowel muzikaal als persoonlijk moet het klikken."

Suzanne Unck, ,

Een beetje band heeft naast CD's ook T-shirts, stickers, sleutelhangers en sokken te koop. Maar niet iedere bandlid heeft een oom of tante die zin heeft om mee te reizen langs de vaderlandse podia. En om nou als zanger zelf achter de merchandise-stand te gaan staan... Gelukkig zijn daar de Partycakes. Uit Den Haag.

In juli 2001 werden de twee Haagse meiden Naomi en Suzanne gevraagd om voor de Hoornse band Johan de merchandise te verzorgen tijdens de zomerfestivals. Dit impliceerde: het verkopen van cd's en shirts tijdens de vele optredens die Johan in de planning had staan. "We hoefden niet lang na te denken," vertelt Suzanne. Sindsdien zijn vele bands gevolgd: Coparck, Bauer, Supersub, Wealthy Beggar, Incense, Grechko's Doll, Spinvis en Racoon zijn enkele voorbeelden. Het meest bijzonder is de formule van de Partycakes (vernoemd naar een zinsnede in het nummer 'Pergola' van Johan). "We werken volledig op vrijwillige basis vanuit het plezier in en de passie voor muziek. Enerzijds is het een mogelijkheid om op een betaalbare wijze vorm te geven aan onze muziekliefhebberij. Veel optredens kunnen op deze manier kosteloos worden bezocht. Anderzijds zetten we ons graag in voor het promoten van relatief onbekende muziek." Naomi en Suzanne werken alleen met bands die hen aanspreken; zowel muzikaal als persoonlijk moet het klikken.

Naast het verzorgen van merchandise, geven de Partycakes informatie en zijn zij actief op het internet. "Diverse muzieksites worden door ons gevolgd en voorzien van concertverslagen die we op de verschillende forums plaatsen. Ook houden we onze eigen kennis op peil door bijvoorbeeld de jaarlijkse Muzikantendag te bezoeken en alle relevante muzieklectuur te volgen." In de afgelopen twee jaar hebben Naomi en Suzanne vele avonturen en bijzondere optredens meegemaakt: backstage op Lowlands, met Incense in het voorprogramma van de B.R.M.C in Tivoli, met Johan in Top of the Pops, optredens met Spinvis in Belgie, diverse CD-presentaties, Wealthy Beggar in de eerste Westpop Buiten Westen. "En er zullen nog vele concerten volgen, want het plezier is nog lang niet voorbij." Inmiddels is de website van de Partycakes online. Op de internetpagina's staat vooral informatie over de 'eigen' bands, maar ook de Partycakes concertagenda, concertverslagen en een forum.

advertentie
Tags
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag