Recensie optreden Incense Recensie optreden Incense

Ook voor de winnaar van de Grote Prijs van Nederland blijft het moeilijk om veel publiek te trekken.

, Suzanne Unck,

Recensie optreden Incense

Ook voor de winnaar van de Grote Prijs van Nederland blijft het moeilijk om veel publiek te trekken.

Suzanne Unck, ,

Incense staat vanavond op dezelfde plek als waar in het jaar 2000 de Grote Prijs van Nederland werd binnengesleept en drummer Remco Cornelissen een persoonlijke prijs kreeg voor zijn enorme podiumuitstraling. Vandaag is het allemaal wat tammer en lijkt het langzaam op gang te komen.

Lovende kritieken

Incense heeft de laatste maanden niet te klagen over aandacht van de media. Het jongste album On Tip Of Wings We Walk was voor haast elk denkbaar serieus muziekmagazine aanleiding lovende kritieken te uiten. Ook radio-stations lijken Incense te hebben opgemerkt: zo nodigde Giel Beelen de heren uit om in de studio om vier uur 's ochtends te komen spelen. Helaas leidt dit niet direct tot volle zalen.

Ook de oude zaal van de Melkweg is nog erg leeg wanneer Supernatural begint te spelen. Ligt dit aan de nogal verafgelegen woonplaats van de bandleden (Den Bosch)? Komt het door de niet direct toegankelijke instrumentale gedeelten? Of door de 'tussendoorpraatjes' van de zanger: "Als je zo"n kutleven hebt als ik, schrijf je van dit soort kutnummers"? Feit is dat het helemaal niet slecht klinkt, al mag het best wat gedurfder en experimenteler.

Dan treedt Incense aan en lijkt de zaal toch wat gevulder. De band staat op dezelfde plek als waar in het jaar 2000 de Grote Prijs van Nederland werd binnengesleept en drummer Remco Cornelissen een persoonlijke prijs kreeg voor zijn enorme podiumuitstraling. Vandaag is het allemaal wat tammer en lijkt het langzaam op gang te komen. Maar die traagheid geeft ook wel een bijzondere sfeer. De combinatie van muziek en videobeelden zorgt ervoor dat je meegesleept wordt in de sfeer van Incense. Het geluid is dit keer niet te hard afgesteld waardoor de tonen van de toetsen veel meer tot hun recht komen. Dit maakt het nog dromeriger en melodieuzer. Naarmate het optreden vordert, wordt de muziek krachtiger en energieker. Toch voelen weinigen zich geroepen om mee te bewegen en is het publiek in de zaal nogal rumoerig. De bandleden zetten het op een jammen, de grote kracht van Incense. Ze voelen elkaar daarin perfect aan en de apotheose is wel het instrumentale nummer 'On tip of wings'. Van hard naar zacht en weer terug, met grote tempowisselingen en een vrije rol voor ieder instrument. En dat zonder chaos als gevolg. Een geslaagd optreden dus. Maar ook voor de winnaar van de Grote Prijs van Nederland blijft het moeilijk om veel publiek te trekken. Wellicht was de entreeprijs van 11 euro hier dit keer de oorzaak van.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag