Hans Eijkenaar in de ban van Seven Of Nine

"Een bloedmooi wijf."

Cok Jouvenaar, ,

De bekende Haagse drummer Hans Eijkenaar mag dan druk zijn met de band van zijn vrouw Marike (Meg) en zijn werk in de begeleidingsband van Anouk, voor de vier dames van Seven of Nine maakte hij tijd vrij.

Hans tekende voor de productie van hun mini-cd 'Bite'. Deze all-female rockband maakt volgens eigen zeggen, lekker in het gehoor liggende stevige muziek. "We zijn vrij uniek", zegt zangeres Danielle de Graaf. Omdat de band uit louter vrouwen bestaat werd als naam het Star Trek personage Seven of Nine gekozen. "Een bloedmooi wijf" volgens de Graaf.

Het contact met Eijkenaar werd gelegd door de drumster tijdens een drumworkshop. Na dik een jaar optreden was de tijd rijp om professioneel naar buiten te treden. Naast de CD wordt er ook een live filmshoot gemaakt. "Zodat we het als een geheel plaatje kunnen presenteren bij platenbazen en boekingbureaus". Tot voor kort hadden de dames contact met een grote platenmaatschappij. "Deze heeft bijna alle Nederlandse acts laten vallen", zegt de Graaf wat teleurstellend. "We denken wel dat het wat wordt met deze band. Zeker als je ziet hoe het publiek - en niet alleen de mannen - op ons reageert, kan het haast niet anders".