Bas van Di-rect gaat in hoogste versnelling door Bas van Di-rect gaat in hoogste versnelling door

"Het kan me niet hectisch genoeg zijn."

, Lilian van Dijk,

Bas van Di-rect gaat in hoogste versnelling door

"Het kan me niet hectisch genoeg zijn."

Lilian van Dijk, ,

Niemand kan eromheen: Di-rect is een van de hotste bands van dit moment. Nog maar drie jaar geleden bereikten ze de finale van de Vlietpopslag in de Dormibella in Leidschendam, maar werden tweede. Het jaar daarop waren ze één van de hoofdacts op Vlietpop en werden ze door vriend en vijand gerespecteerd als veelbelovend nieuw talent. Nu kan niemand meer om ze heen.

Niemand kan eromheen: Di-rect is een van de hotste bands van dit moment. Nog maar drie jaar geleden bereikten ze de finale van de Vlietpopslag in de Dormibella in Leidschendam, maar werden tweede. Het jaar daarop waren ze één van de hoofdacts op Vlietpop en werden ze door vriend en vijand gerespecteerd als veelbelovend nieuw talent. Nu kan niemand meer om ze heen. Op Parkpop lopen ze allemaal rond in het backstagegebied. Kijken naar de bands, praten met oude bekenden. Maar vooral poseren ze voor foto's. Met overgelukkige fans die een backstagepasje konden bemachtigen en verrukt reageren als ze ineens oog in oog staan met hun idolen.

Toch zijn Bas, Jamie, Tim en Spike nog wel aan bands kijken toegekomen, verzekert Bas van Wageningen de volgende dag: "Ja, dat heb je nou eenmaal, dat ze met je op de foto willen. Niemand van ons maakt zich er erg druk om. Ik ben met Jamie en Spike verschillende bands wezen kijken en dat ging allemaal prima." Dat zijn leven enorm is veranderd sinds Di-rect de sterrenstatus heeft bereikt, laat hem vrij koud: "Ik ben daar niet heel bewust mee bezig. Wel merk ik soms dat mensen anders met je omgaan. Ze lijken je ineens heel goed te kennen, terwijl je ze nog nooit gesproken hebt." Met oude vrienden is het contact noodgedwongen wat minder geworden: "Het zijn allemaal mensen met wie ik met muziek bezig was. Ik zie ze niet vaak. Jamie, Spike en Tim zijn nu mijn belangrijkste vrienden. Die zie ik genoeg!" Tijd om gewoon Bas te zijn heeft hij nog wel. Zijn leven draaide altijd al om muziek: "Het lekkerste vind ik alleen maar spelen. Vroeger was ik daar thuis mee bezig, nu op het podium. Zeven dagen per week zingen kan niet, dat trekt Tims stem niet, anders zouden we nog meer optreden. Voor mij geldt: hoe meer, hoe beter. Het kan me niet hectisch genoeg zijn. Vorige week bijvoorbeeld, toen speelden we twee concerten op één dag, de dag daarop weer twee en de dag daarna deden we weer een concert."

In een bekende band zitten betekent niet alleen spelen. In de PR-molen gaat ook veel tijd om. "Vooral bij een release van een single of album. Fotoshoots, interviews en zo. De PR voor een single duurt een week of drie, dan is het weer rustiger." Di-rect heeft onlangs een contract met Pepsi gesloten. Dat levert een boel leuke dingen op, verzekert Bas: "Pepsi zit op verschillende plekken. Ze hebben ook de Pepsi charts bij Yorin. Daar gaan we items voor doen. Internationaal zijn er meerdere artiesten die voor Pepsi werken. Wij gaan als tijdelijke reporters met de Shakiras en Robbie Williamsen praten. En we gaan ook meedoen met muzikale evenementen van Pepsi. In de loop van het jaar zal het steeds meer naar buiten komen. We gaan uitgebreid samenwerken op het muzikale vlak."

Bas van Wageningen is niet alleen bassist. Hij doet ook producerwerk. "Ik zit op dit moment in de studio met Eric Corton van Tacker. Zij hebben een tijdje terug opnames gemaakt voor een demosingle. Die zijn we aan het mixen. Het gaat hartstikke leuk. Verder ben ik veel met hiphop bezig. In het afgelopen jaar heb ik met Nuclear Family, een samenwerkingsverband van 3e Kamer en de Pickpockets, in de Basementstudio een album gemaakt. Dat is door de Oor goed ontvangen, ze schreven een gunstige recensie." Bas is bescheiden: "Dat produceren doe ik er een beetje bij. Het is begonnen toen ik een jaar of twaalf was, met mijn vader, bij ons thuis. Het is een soort uitgebreidere hobby van me. Ik zou zelfs een opleiding gaan volgen, maar daar had ik geen tijd meer voor toen Di-rect zo hard ging, dus nu leer ik het in de praktijk. Ik hoop wel dat ik het naast mijn werk als bassist kan blijven doen."

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Den Haag