De avond begint spannend bij Pier15. De kwartfinale Nederland – Argentinië op het WK voetbal is nog in volle gang en iedereen zit aan de buis gekluisterd. Na een zenuwslopende verlenging met penalty’s lukt het Argentinië net er met de winst vandoor te gaan. In Nederland hangt een treurige sfeer nu ze uit het WK liggen maar bij Pier15 niet, het is tijd voor MOOD!

Een uur later dan gepland wordt het eerdere sportcafé klaargemaakt voor de volgende wedstrijd. Na 3,5 jaar keert MOOD terug naar de thuisbasis en is er eindelijk weer een avond gevuld met future R&B, eclectic soul en alles wat daarbij hoort. De eerste speler, JRSNGH, komt het veld in en het startsignaal is gegeven. De dj weet het publiek van de tribunes af te halen en stuurt ze naar de dansvloer. De voorzet voor de rest van de avond is gemaakt en het publiek is in the mood

De bal wordt overgespeeld naar Lorenzo, de organisator van het evenement. Het komende halfuur staat er Lolo op zijn rug geschreven en hij neemt het spel op zich. Met souplesse voelt hij de vibe aan van het stadion en laat iedereen bewegen. Het café van Pier begint aan te voelen als een ordinaire clubavond, maar dan met goede muziek, leuk publiek en een sterk team dj’s.

Lolo

De toeschouwers gaan dichter naar het podium toe als een wissel aan wordt gekondigd. Lolo maakt plaats voor sterspeler Jarreau Vandal die de wedstrijd af moet maken. Met hulp van oude legendes zoals Earth, Wind & Fire, Michael Jackson en Jay-Z weet Jarreau de juiste snaar te raken. Als hij de nieuwe generatie met Frank Ocean, Kendrick Lamar en Anderson .Paak over deze oldschool beats speelt, is het duidelijk voor het publiek en is er (nu wel) een overwinning te vieren. De wedstrijd gaat nog door, maar er kan niks meer misgaan, MOOD heeft gewonnen. Jarreau Vandal laat nog wat nummers van eigen bodem horen zoals ‘Bad Shit’ en ‘Someone That You Love’. Met een vies gezicht gaat hij de wedstrijd door. Niet omdat zijn voetbalschoenen vies zijn, maar door de vieze beats die door de speelruimte klinken. Het is aftellen totdat het officieel voorbij is maar daar denkt deze dj toch anders over. Hij heeft in zijn speeltijd nog niet genoeg skills kunnen laten zien en overtreedt dan ook de blessuretijd die hij al had gekregen. 

In de nabeschouwing klinkt dat MOOD over 2,5 maand terugkomt op dezelfde plek en staat Jarreau Vandal voor de reclameborden om de wedstrijd te bespreken. De Surinaamse speler laat weten dat dit de eerste keer is dat hij in Breda speelt na velen wedstrijden in Amsterdam, maar ook internationaal. De stad wordt zeker een blijvertje, al zegt hij er wel eerlijk bij dat "Hollywood op hem wacht." Vandal is begonnen met nummers produceren en draaien bij het team Soulection. Hij vond zijn creativiteit terug voor zijn volgende EP ‘SABISOund’, die binnenkort uitkomt. Om deze sterspeler te zien schitteren bij zijn thuiswedstrijd is het te doen bij zijn eigen event VANDALIZED. Is Amsterdam je te ver en wil je deze sound vaker in Breda horen, kom dan binnenkort terug voor de rematch van MOOD.

Jarreau Vandal