Dinsdag 16 augustus 2022 liet Jared Grant stadspark Valkenberg swingen met soul-gevulde covers en eigen werk. Na zijn optreden bij Parkies Dordrecht was Parkies Breda aan de beurt. Het voorprogramma zette al meteen een goede sfeer neer met covers uit hetzelfde genre. Boys Van Live Request, elke dinsdag en zondag te vinden in T-Huis met een jamsessie, bracht een fijne set van meezingers terwijl de gitaristen tijdens het slotnummer al lopend door het publiek, met de gitaar in hun nek knappe solo’s speelden.

“We willen graag volgend jaar weer terugkomen. Dus ruim je teringzooi op!” Aldus Joris Zomerdijk van het T-Huis. Na deze uitspraak kondigt hij hoofdact Jared Grant en al lachend begint de zanger met zijn band te spelen. Hij wordt vergezeld door een gitarist, bassist, drummer en een toetsenist die elk aan bod komen met lekkere solo’s. Bij een uitgerekt nummer laat de toetsenist al dansend zijn instrument klinken als een extra funky elektrische gitaar en maakt de sound zo veel gevarieerder.

Grant beweegt veel en zodra hij covers speelt zoals ‘I Wanna Be Your Lover’ van Prince en ‘Rock With You’ van Michael Jackson slaan deze dancemoves ook over naar het publiek. De menigte manoeuvreert zich met een rustig tempo dichter bij het podium terwijl er tijdens de Jackson cover al toeterend een spookrijdende scootmobiel zich probeert te verplaatsen tussen de mensen. Het is druk én gemoedelijk op deze zomeravond.

Jared Grant kiest graag de hoge noten en raakt ze stuk voor stuk perfect. Zelfs de eerste woorden van het prachtige ‘Let’s Get It On’ van Marvin Gaye mist hij niet. Aan de muziekkeuze is te merken dat Jared mee heeft gedaan met een tribute act van Prince. Met zelf meegebrachte wijn, sixpacks bier en gevulde Jumbo boodschappentassen geniet een diverse groep mensen van ‘1999’, dat hij opent met een ludieke lach. De Jumbotassen worden op de speakers gelegd en er is genoeg ruimte om te dansen. 

Na een korte pauze keren Grant en zijn band terug voor een tweede set, dit keer vooral met eigen nummers van bijvoorbeeld zijn nieuwe EP ‘Fuel To The Soul’ die in mei uitkwam. En of het nu komt door zijn recente optredens op TV bij ‘Mathijs Draait Door’, bij Breda Jazz of misschien nog The Voice Of Holland in 2015, Grant heeft het publiek in het Valkenberg op zijn hand.

Jared Grant op Parkies Breda 2022