Op zaterdag 2 en zondag 3 juli meert Ploegendienst festival voor het vijfde jaar aan bij de Galderse Meren, voor de zevende editie van het dance festival. Vorig jaar mocht het als een van de weinige evenementen in de tweede corona-zomer doorgaan volgens de organisatie “met de nodige dosis geluk en doorzettingsvermogen.” Organisator Kairos Events presenteerde afgelopen week trots de line-up voor dit jaar om er weer een prachtig weekend van te maken. En belooft nog meer creativiteit.

Tijn Kapteijns van Kairos Events: “Mensen moeten lekker kunnen dwalen en op avontuur kunnen gaan. Dit jaar hebben we nog meer van dit soort hoekjes en plekjes gecreëerd. Dit in combinatie met een lekker divers programma en relatief kleine, intieme stages is voor ons precies wat het moet zijn.” Event manager bij Kairos Sjoerd van Herreveld: “We hebben geprobeerd dit jaar een combinatie te maken van onze bekende programmalijn op de zaterdag met een twist op de zondag. Dit alles bedenken we samen met onze programmeurs Mauro en Bjorn.” 

Extra festivaldag op zondag is een blijvertje
Kapteijns: “Er komt inmiddels zo veel kijken bij de productie van het evenement dat het eigenlijk zonde is om dit maar bij één dag te houden. Daarnaast merken we dat de vraag naar tickets steeds groter wordt. De zaterdag verkochten we binnen een paar minuten uit. We willen de intimiteit op het terrein bewaren, dus hebben we gekozen voor een extra dag. Vorig jaar verkochten we deze dag direct uit en ook dit jaar ziet het er naar uit dat dat weer gaat gebeuren. Het mooie aan die extra dag is ook dat wij geheel gekeken over het weekend net wat vettere dingen kunnen doen muzikaal en conceptueel. Een boorplatform op het water, nog meer creativiteit, leuke hoekjes, kleine podia, kunstobjecten, een line-up met meer verdieping."

“Wij zijn creatief nog lang niet uitgespeeld. Wat je muzikaal van de zondag kan verwachten? Lekker stevige oldskool techno, maar ook een hele gave minimal stage en zweven bij de deephouse. De perfecte sounds voor de zondag. Deze dag leent zich ook perfect voor het wat oudere publiek wat niet meer vol op social media vooraan ligt om een kaartje te kopen. Een hele mooie doelgroep van het eerste uur die je er graag bij hebt.” 

De Zagerij - Ploegendienst

Meer creativiteit
Kapteijns: “Sinds dit jaar werkt Mandy Ploegmakers bij ons. Zij maakt zich druk over ons creatief programma. Daar zitten hele toffe dingen tussen. Zo hebben we dit jaar een hosting van CheeseCake en nodigen we onder andere BO Diversity, V.V. Eigenbelang, Studio Zandbak en diverse acteurs uit. Zoals ieder jaar hebben we een creatieve markt, Lach je Lens is er als vaste prik weer bij, een mooie creatieve club uit Breda komt wederom de secret area verzorgen en Festivalleggings is weer van de partij, Zo hebben we geloof ik dertig tot veertig partijen die creatief bijdragen aan het weekend. Heel gaaf om te zien!” 

De line-up
De lijsten van ‘Ploegen’ en ‘Ploegleiders’ zijn, zoals altijd, lang en uitgebreid, net als de genres en de podia. Verwacht groovy sets van Chris Stussy, East End Dubs, Ben Rau en een b2b van Luuk van Dijk met lokale knaller Makou. Of ga voor obscuurdere house en eclectische breakbeats van o.a. HAAi, JASSS en Sandrien back 2 back met Fafi Abdel Nour. Bezoek de vernieuwde Energiecentrale voor Coloray b2b Ineffekt, LUCY met als afsluiter Spekki Webu b2b Jeans. Fans van Spokenn (Ferro & Reis), Francesco del Garda, The Ghost en Doudou MD kunnen ook uit hun dak gaan. De Haven houdt volgens de organisatie “zijn authentieke karakter met de toch wel vaste prik, fijne deephouse met artiesten als Colyn, Fideles, Innellea en Toto Chiavetta. Natuurlijk weer aangedreven door de nodige lokale dj’s!” 

Er is techno op de Bouwplaats met onder andere Ben Sims, Dasha Rush met set als In(DASH)trial, ROD, Oscar Mulero, DYEN, Nico Moreno en de back2back van Abstract Division en Tripeo. Op de Twerkplaats kan er heel het weekend weer ‘getWERKT’ worden en ook het Boorplatform komt weer in het water te liggen met een vette disco line up met o.a. CC:Disco! en Bibi Seck op de zaterdag en op de zondag wordt dit podium overgenomen door Ploegendienst Soundmachine met een greep uit de lokale Bredase dj-garde. Kapteijns is enthousiast: “Gegarandeerd knallen dus!”

Op maandag 2 mei om 12.00 uur gaan de laatste zaterdagtickets die zijn teruggekomen uit de vrijval in de verkoop. Kairos geeft aan dat het om een handjevol gaat. Daarna is de zaterdag definitief uitverkocht en kun je nog tickets scoren voor de zondag en weekend tickets, maar die lopen volgens de organisatie ook al hard.

Suppen bij Ploegendienst 2021

Line-up Ploegendienst 2022