Eerste video ‘Empty’ van Neill Heron vol persoonlijke herinneringen aan ‘Parijs’

Oud Volt Violin zanger is terug als singer-songwriter

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Bredanaar Niels Hereijgers speelde met Volt Violin nog op Breda Barst, Club 3voor12/Breda, Vestrock en Concert at Sea en is nu solo terug als Neill Heron. Met “songs from the heart or from the gut, but never from the head.” Op 13 november bracht hij zijn allereerste videoclip uit: ‘Empty’. Een fraaie video, met teksten vol emotie en persoonlijke herinneringen aan de aanslagen in Parijs op 13 november 2015.

Als een storyteller blikt singer-songwriter Neill Heron terug op de aanslagen en gebeurtenissen in Parijs 2015 die hij indirect meemaakte, op een plek waar hij zelf pas nog was geweest: “13 november 2015 maakte ik pas mee op 14 november. Een volle maand geleden was ik nog in die mooie romantische stad. Nog gelopen waar later de kogels zouden rondvliegen. Toen ik het bizarre nieuws hoorde, dacht ik direct aan de lieve winkelmedewerkers van de pas overgenomen winkel in de Rue de Charonne, waarmee ik zo fijn had samengewerkt afgelopen maand. Meteen appen/mailen of het wel goed met ze gaat. Gelukkig geen bekende ter plekke wel vrienden van... Ze gaan alweer de straat op. Zelfs de winkel gaat morgen weer open, well it’s Paris, life goes on, even at this hour. Ik heb respect dat zij zo moedig zijn! Zelf voel ik met name angst en leegte, woede.”

Niels’mail met het nieuws over zijn video gaat door: “De maandag erop, met de trein naar mijn werk. Amsterdam ditmaal. Ik pis zowat in mijn broek. Ik wantrouw iedereen, als hij nu of als nu zij… ik doe mijn dopjes voor een keer niet in vandaag, maar blijf alert en ben daarin niet de enige. Je ziet de gespannen koppen elkaar aandachtig bestuderen. Nog nooit maar dan ook nog nooit heb ik dit gevoeld. Beperkt in je gevoel van veiligheid! Het zelf niet meer in de hand hebben van.. Woorden vallen op papier.. empty, lost, a constant consternation…. but there’s still a tiny little bit of love left in me!”
Hij eindigt met: “Parijs 13 november 2015, alweer een jaar geleden, maar nooit vergeten!” Bekijk de clip hieronder.