Popronde Breda 2016 preview: Windup Space en Trip To Dover

Voorfeestje nummer 1 in de Bruine Pij

Tekst: Daniël Hereijgers, foto’s: Frank Bouwkamp ,

Popronde Breda is op donderdag 17 november en 3voor12 verbindt zijn naam aan het podium in de Bruine Pij. Op donderdag 3 november kwamen we, in samenwerking met Popronde Breda, POB en de Bruine Pij vast in de stemming voor het grootste rondreizende popfestival met Windup Space en Trip To Dover.

We kozen voor deze previews voor bands die iets hebben met Popronde, te beginnen met Windup Space dat wel de voorselectie haalde maar niet doordrong tot de definitieve keuze van Popronde. De drie hebben er zin in, de beleving en inleving zit duidelijk diep in de poriën. ‘Sunlight’, de huidige single is gewoon een super catchy punkrock nummer, het nieuwe ‘Clouds’ blinkt uit in een steeds hevigere opbouw en een langer, nog titelloos, nummer toont nog meer complexere bijna postrock. Tot slot komt met ‘Cardiograph’ tijdelijk de rust in de set, gevolgd door weer een rockende opbouw. De beleving hoort erbij, deze complete band is een potentieel volgende deelnemer aan Popronde uit onze eigen regio.

Trip To Dover, het synthesizer-/gitaar-popduo is een oude bekende van Popronde én Breda: Olga en Johannes Taal speelden bijvoorbeeld in 2013 op Popronde Breda, toen het festival weer terugkeerde naar onze stad. Opener en single ‘Boy’ heeft de uitbundige, dansbare mix van electronica en Olga op gitaar en zang. Bij ‘Be Julliet’ gaat het een stuk harder en brult Olga haar “yeahs” en “Julliets” door de microfoon. Trip To Dover is wat ongepolijster dan we eerder zagen en dat komt niet alleen door de backdrop met duistere uilen. Anderzijds blijft het duo punten scoren met hun enthousiasme, het opgewekte, trancy ‘Lifelong Lovesong’ en krijgen ze echt wel het café aan het klappen en voorzichtig meezingen bij uitsmijter ‘Monochrome’. In februari komt het duo met een nieuwe plaat.

Volgende week komen we in de stemming met Silent War en Cynbel.

Gezien: Windup Space, Trip To Dover. De Bruine Pij, donderdag 3 november 2016.