3voor12/Breda presenteert… June, AbSoulute en MacSwordfish in Winterland Breda

Lokale bands nemen de kiosk van Winter Parc Breda over

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Vrijdag 6 januari nemen drie lokale bands de muziekkiosk in het Winter Parc / Park Valkenberg over. 3voor12/Breda presenteert dan: June, AbSoulute en MacSwordfish. Een greep kwaliteit uit jouw buurt om de donkere vrijdagavond mee door te komen. Vanaf 19:00 uur bij de verwarmde kiosk in het Valkenbergpark. Door een dubbele boeking door Winterland Breda kunnen de optredens helaas niet, zoals eerder gepland en aangekondigd, in spiegeltent Winter Palace plaatsvinden. De toegang blijft gratis.

June is een indie/pop band uit Zundert. De muziek is harmonieus en zit vol detail; meerstemmige zanglijnen en sterke grooves aangevuld met zorgvuldig gearrangeerde strijkers, mellotrons en farfisas. Momenteel bevindt June zich in hun anti-kraak studio waar ze druk bezig zijn met schrijven en opnemen. Ze komen er voor Winterland Breda even uit.

Absoulute schrijft eigen werk en arrangeert in een brede funk-, soul-, latin- en jazz-stijl. De band komt beste tot haar recht op jazz-podia waar ze toegankelijk zijn voor een breed publiek. Van Sade-achtige ballads tot Jamiroquai-achtige disco funk en tussendoor een vleugje Santana-latin. Winter Palace zal een stuk warmer aanvoelen.

MacSwordfish: rauw, persoonlijk en verrassend, dat is de muziek van de drie Bredase jonge mannen die samen MacSwordfish vormen. Met inspiratiebronnen van The White Stripes, Triggerfinger tot Band of Skulls maakt de band eigenzinnige bluesrock. MacSwordfish voegt verschillende stijlen, als stonerrock, surf en psychedelica samen tot een dansbare stijl die eigenlijk alleen als MacSwordfish gedefinieerd kan worden.