#SR16: de donderdag

Volg het blog en wie weet spot je jezelf nog…

Tekst: Nicole den Ouden, Daniël Hereijgers, Renée van Exel, foto's: Daniël Hereijgers, Renée van Exel ,

Het Glazen Huis is weer terug van weggeweest in Breda. Van 18 tot en met 24 december maken Domien Verschuuren en Frank van der Lende radio op de Grote Markt met het doel om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor kindersterfte door longontsteking. 3voor12/Breda is hier natuurlijk bij en houdt jou deze week voor kerstmis op de hoogte van alle gebeurtenissen in en rondom het centrum. Dit is de vijfde dag: donderdag 22 december.

THINK TWICE in De Speeltuin

Het goede doel van 3FM Serious Request 2016 is de stille killer: longontsteking. Het vijftal Judy van Koten, Davy Knobel, Melissa Ruijten, Dylan Priem en Micheala van Gend wilde dit jaar 3FM Serious Request een handje helpen met geld inzamelen voor het goede doel. Zelf vinden zij het jammer dat 3FM heel veel commerciële muziek draait. Door THINK TWICE op te zetten, een avond vol met verschillende genres, willen zij Breda en 3FM laten zien wat Breda nog meer te bieden heeft. Met de naam willen zij duidelijk maken dat 3FM twee keer na mag denken wat ze spelen en dat mensen twee keer moeten nadenken over leed in de wereld. De actie heeft Café De Speeltuin bomvol gekregen. In totaal hebben de vijf € 876,60 opgehaald voor 3FM Serious Request 2016. Kijk voor meer foto’s in de gallery aan de rechterkant. (RvE)

MacSwordfish

De avond begon met de lekkere rauwe stem van MacSwordfish. De band is geïnspireerd door de jonge Black Keys, Triggerfinger en Band of Skulls, zwaar maar groovy en met veel element van verrassing. Door hun kritische teksten en het gebruik van thema’s waar je eigenlijk nooit bij stil staat, paste de band perfect in het plaatje van THINK TWICE. (RvE)

At First

Als tweede trad At First op. Zangeres Jamie Jochems gooide al haar energie en emoties eruit. Je kon het zien, voelen en horen. Door meerdere malen op de bar te spelen, te worden gedragen door het publiek en in het publiek te spelen, maakten zij er echt een show van. Samen schrijven zij voornamelijk maatschappelijke teksten over vluchtelingen en leed in de wereld. Dit sloot dan ook goed aan op het doel van de avond: geld ophalen voor de stille killer, longontsteking. (RvE)

Rank & File

Rank & File sloot de avond goed af door alle energie die het publiek nog over had eruit te zuigen. De voorste rijen gingen namelijk helemaal op in de band. Ze waren dan misschien maar met vier,  ze speelden voor tien. De band begon als een Rage Against The Machine coverband, maar ging al snel eigen nummers schrijven en ontwikkelde zich tot raprock band. Door de vette raps nemen ze iedereen mee in hun flow.  (RvE)

Awash zette zich het hele jaar in

Awash is in Breda een bekende naam, de band heeft dit jaar een wel heel bijzondere tour door het land gedaan, die geheel in het teken van Serious Request stond. We spreken zanger Geert en toetsenist Maarten over de actie. “We dachten vorig jaar al: het Glazen Huis komt naar Breda en wij trekken het land in,” vat Maarten samen. Ze begonnen de actie al in januari in Groningen, later volgden andere grote steden. Ze speelden in de trein, op stations, op pleinen en op veel verschillende plekken in alle provincies. Awash haalde € 501,- op. Hoe? Nou, als mensen € 10,- doneerden, kregen ze de cd van deze band, maar ook via gewone donaties. Ze beëindigen vanavond deze geweldige actie in Breda, de hometown van de band, eerst voor Dok 19 en daarna bij de brievenbus van het Glazen Huis. (NdO)

Toppers van Serious Cios

Gijs, Rixt, Geerten en Harm lopen in wielrentenue voorbij, zo te zien zijn ze niet met de auto gekomen. Voor hun actie Cios Get Serious zijn ze van Arnhem naar Breda gefietst. Dit allemaal voor een schoolproject. Ze hebben maar liefst
€ 670,- opgehaald. Ze hopen daarmee ook nog de prijs op school te behalen voor “hoogste bedrag opgehaald”. Dat zit er zit in, want de klas- en schoolgenoten zitten ver onder deze toppers. (NdO)

Kleine Gevin

Gevin Mulder: deze schattige peuter heeft samen met zijn papa en mama al het kleingeld wat ze bij zich hebben gedoneerd. Dit kwam uit op een mooie
€ 17,50. Hij hoeft hier geen liedje voor terug. Zijn belangrijkste reden is de zieke kindjes in Afrika helpen. Een favoriet liedje heeft hij wel, ‘Zie Ginds Komt De Stoomboot’ of ‘Jingle Bells’. (NdO)

Plaatina’s ‘Levende Jukebox’

Gisteren al in lunchroom Ja!Breda en vandaag in Het Voske: Plaatina’s ‘Levende Jukebox’ voor 3FM Serious Request. Op een A-locatie op de gezellig drukke Grote Markt spelen acts verzoeknummers van de bezoekers, maar alleen pas als er voldoende gedoneerd. Zoals je aan de volle bak bij band Red Numbers kunt zien, loopt de actie van het muziek agency uit Haarlem lekker. (DH)