#SR16 de dinsdag

Volg het blog en wie weet spot je jezelf nog…

Tekst: Daniël Hereijgers, Geneviève Smans, Bastiaan Reiters, foto's: Magnus Gommers, Daniël Hereijgers, Bastiaan Reiters ,

Het Glazen Huis is weer terug van weggeweest in Breda. Van 18 tot en met 24 december maken Domien Verschuuren en Frank van der Lende radio op de Grote Markt met het doel om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor kindersterfte door longontsteking. 3voor12/Breda is hier natuurlijk bij en houdt jou deze week voor kerstmis op de hoogte van alle gebeurtenissen in en rondom het centrum. Dit is de derde dag: dinsdag 20 december.

De Likt

In trainingsbroek en kek vestje komt de extravagante frontman Jordy Dijkshoorn op. “Mag ik alle mannen naar voren hebben?! Ik begin met een gedicht.” Hij springt het publiek in en al crowdsurfend schreeuwt hij de poëtische zinnen door de volle zaal. Al snel komen de dansbare tracks ‘Vocal Chop’ en ‘Finidi George’ voorbij. Bij ‘Bloed Aan De Muur’ gaat Jordy normaal gesproken op de schouders van zijn broer zitten en het publiek door. Hij vertelt dat zijn broer er vandaag niet is, “maar ik zie iemand met een lichtgevende stropdas!”. Ook de andere gimmick die iedere show weer terugkeert, is uiteraard de grote zwarte jas met het kleine, glimmende broekje. Hij verdwijnt even achter de tafel bij producer John van Beek en keert terug in z’n kenmerkende outfit. De show van De Likt heeft alle ingrediënten om een publiek uit haar dak te laten gaan. Van de vele crowdsurfs tot een geslaagde sit-down. Het maakt niet uit hoe groot of hoe klein de plek ook is waar De Likt speelt, de performance blijft als een huis staan. (GS)

Het verborgen carnavalshol

Terwijl het podium wordt omgebouwd voor de volgende act, worden de laatste tickets aan de deur verkocht. Veel mensen staan boven te hossen in het kleine carnavalshol. Dj Rob Janssen laat alle carnavals hits voorbij komen van een ‘Zachte G, maar ook een harde L’ tot Guus Meeuwis’ ‘ ’t Dondert en het Bliksemt’. (GS)

Keljet

Na Call It Off aan het dj-duo Keljet de beurt om de bijna uitverkochte kleine zaal van Mezz te vermaken. Na een lange change-over beginnen de twee mannen aan hun set. Vorig jaar stonden ze hier tijdens de Popronde. Tijdens dat optreden had de elektrische gitaar van Koen Mestrum al geen toegevoegde waarde, dat blijkt tijdens de show in het 3FM Clubhuis weer het geval. Mestrum speelt een paar akkoorden over de track die Teun Pranger draait, alleen het is totaal niet te horen en als het wél te horen is, voegt het niks toe aan de muziek of de performance. Er is verder geen interactie tussen het duo of met het publiek. Een groot gedeelte daarvan, dat waarschijnlijk voor Call It Off of De Likt komt, gaat even naar buiten of naar het carnavalsfeestje boven. De laatste twee nummers doet vocalist David Dam mee. Een prima vocalist alleen komt het totaal niet over en valt hij als hij met kopstem zingt weg in het elektronische geweld van Keljet. De muziek van de twee mannen is catchy en dansbaar, maar zou waarschijnlijk beter aanslaan in een donkere club dan in de kleine zaal van Mezz. (GS)

Call It Off

De pop punk band Call It Off uit Eindhoven brengt energieke punkrock naar het 3FM Clubhuis. Catchy en rauwe songs al lijkt de zanger soms vals te zingen. Het publiek doet enthousiast mee en de band heeft veel interactie met het publiek. De Kleine Zaal is bijna uitverkocht, dus de aanloop naar de Serious Talents is goed vanavond. (GS)

Jeangu Macrooy

Macrooy komt nog net op tijd binnen vallen bij Mezz, met zijn gitaar. Roosmarijn Reijmer van 3FMs 3voor12 kan hem meteen aankondigen. Ondanks de nog niet zo drukke Mezz Kleine Zaal pakt hij wel alle aandacht van de bezoekers. Er werd wat geschoven in het programma, vandaag is Clubhuis Mezz enkel in de Kleine Zaal te beleven. Jeangu Macrooy speelt een paar nieuwe nummers en heeft het over zijn album waar hij mee bezig is, dat duidelijk vrolijker zal zijn dan zijn eerdere werk. (BR)

Televisiehelden uit het Westland

John Hoogenraad (Naaldwijk), bestuurslid en drummer van sambagroep West Percussion, heeft er vooraf een beetje een hard hoofd in dat zijn groep op televisie mag drummen bij het overhandigen van de donatie. “We proberen elk jaar iets voor Serious Request te doen, voor ons hét goede doel. Vorig jaar in Heerlen mocht één iemand de cheque geven en speelden we op het plein.” (DH)

De groep speelde op 26 oktober al voor dit goede doel en deed die dag alle gemeentes in het Westland aan. Het leverde een mooie € 1582,- op. En! De groep met de felgroene jasjes mag in zijn geheel spelen voor de dj’s en de televisiecamera’s. Missie geslaagd voor de helden uit het Westland. (DH)

Helden op longboards

Jordy Burgers en Laurent Alderweireld zijn vandaag op de longboard skateboard gekomen, helemaal uit Halsteren! De twee legden de plus minus 45 kilometer af in vijf uur, met een paar tussenstops. Vooral om koffie te drinken. Laurent: “we stopten bij de schaatsbaan in Wouw en haalden daar nog tien euro op voor Serious  Request.” De teller kwam daarmee op € 100,-. De actie van de twee haalde vorige week al de radio. Jordy: “We werden gebeld en de dj zei dat dit nog nooit was gedaan, zo’n afstand.” De halve liter bier die ze vasthouden is dik verdiend, straks nog met het OV terug en rond middernacht thuis. Helden! (DH)

Breda Barst veilt gesigneerde gitaar

In september is Breda Barst met een Valencia CG160 3/4 gitaar van Dijkmans Muziek langs verschillende acts gegaan. Het is het jaarlijks terugkerende festival gelukt om de handtekeningen van Drive Like Maria, Birth of Joy, Helsinki, Son Mieux, The Brahms, De Likt, The Hot Sprockets, Indian Askin, Tourist leMC, Flip en de Noormannen & Max Meser te strikken. Het is tot donderdag 11:00 uur mogelijk om op de gesigneerde gitaar te bieden. Het hoogste bod was begin dinsdagavond € 175,-. (GS)

De 'Niet-in-de-winkel-te-koop-winkel'

Teske de Schepper, gisteren nog live in 3FM Serious Request Clubhuis Mezz, liet er een customised en gesigneerde ukelele achter die op dit moment op een bod van € 150,- staat, met nog drie dagen te gaan. De ‘Niet-in-de-winkel-te-koop-winkel’ aan de Halsstraat 17 heeft een aanbod van uitzonderlijke artikelen die verkocht worden voor 3FM Serious Request en je kunt er deze week elke dag binnenlopen. (DH)

Sfeerfoto’s heb je in alle soorten en maten en de aangeboden zaken en acties in de winkel en op de site van 3FM Serious Request ook. Je kunt bijvoorbeeld een dag de burgemeester van Breda zijn (hoogste bod tot nu toe € 79,50) maar de gesigneerde WK-badmuts van Sharon van Rouwendaal is al vergeven, voor een schijntje van € 72,-. Bekijk alle items op de veilingwebsite van 3FM Serious Request. (DH)

Onze fotograaf Magnus Gommers nam een kijkje in en rond de winkel en zag onder andere deze prachtige schoenen van Daphne Schippers tussen de unieke, nergens anders verkrijgbare spullen. Ze staan met nog vier dagen te gaan, op
€ 75,- (DH)