#SR16: de maandag

Volg het blog en wie weet spot je jezelf nog…

Tekst: Daniël Hereijgers, Jip Goossen foto's: Frank Bouwkamp, Magnus Gommers, Daniël Hereijgers ,

Het Glazen Huis is weer terug van weggeweest in Breda. Van 18 tot en met 24 december maken Domien Verschuuren en Frank van der Lende radio op de Grote Markt met het doel om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor kindersterfte door longontsteking. 3voor12/Breda is hier natuurlijk bij en houdt jou deze week voor kerstmis op de hoogte van alle gebeurtenissen in en rondom het centrum. Dit is de tweede dag: maandag 19 december.

Waar was Sevn Alias?

Na Teske is het tijd voor Sevn Alias, maar de door 3voor12 geroemde nieuwe koning van de straattaal rap heeft helaas afgezegd. 3FM Serious Request Clubhuis Mezz krijgt wel Jairzinho en Kevin van hetzelfde Rotterdam Airlines label. Maar ja, die hebben geen hits en dit is toch Serious Request, de vergaarbak van radiohit talent uit het land. Ze doen alsof er niets aan de hand is en proberen er toch wat van te maken voor een man of vijftig publiek. Jammer dat Mezz zo leeg is, hopelijk komt dat de volgende dagen goed. De twee met dj Luciano gaan goed en lekker op 'Turnen' het nummer dat ze samen met Sevn Alias uitbrachten. Ook diens hit 'Gass' bereikt zijn effect, net als sommige eigen tracks van de heren. (DH)

"Subtiel publiek" van trouwe fans voor Teske in Mezz

Teske heeft het gevoel dat ze een privé concert geeft, zo rustig is het in Clubhuis Mezz. De fans die er zijn, zijn heel trouw en gelukkig. Ze kennen de luchtige, goed verstaanbare Nederlandstalige liedjes van hun YouTube heldin en zingen vooral hit 'Samen' mee, zonder Mr. Polska gebracht, maar met live band. Na Teske volgt Sevn Alias en daarna nog de 3FM dj's.

Plaatjesaanvragers 2

Anne (Hoeven) en Charlotte (op kamers in Breda) van Oosterhout maken er een gezellige moeder-dochteravond van, langs het Glazen Huis en door Winterland Breda. Moeder Anne verstuurt dit jaar geen fysieke kerstwensen, de kosten van kaarten en postzegels gaan rechtstreeks naar het goede doel. Als ze een verzoekliedje hadden aangevraagd, zou het 'Hello' van Adele zijn. Fijne avond dames! (DH)

Britse dartlegende Andy Fordham gespot in Breda om geld in te zamelen

In O'Mearas kon je darten tegen dartlegende Andy 'The Viking' Fordham. Eén fan was zelfs helemaal uit Leeuwarden gekomen om het op te nemen tegen de dartgigant. (DH)

De burgemeester kan ook plaatjes draaien

Kerkplein is chique en met kerstversiering behangen. Burgemeester Paul Depla verwisselt zijn overhemd voor een 076 shirt. Eén vip-tafeltje vooraan is gereserveerd voor een luxe wagen dealer. David Hipke van DJ School Breda glimt van trots als hij de DJ Marathon opent met een verhaal over talenten verbinden en een programma met bekende namen en jonge talentjes. Daarna vertelt Depla vol trots over Breda als "DJ Capital of the world, voor het goede doel." En: "ik kan mijn kinderen vertellen dat ik nog voor Ben Liebrand heb gedraaid." (DH)

Het dj-trio opent met een "nummer voor jong en oud": 'God Is A DJ' van Faithless, wat overgaat naar U2's 'In The Name Of Love' en later nog trance, 'Kwestie Van Geduld' en 'Brabant'. Depla's cd 'Little Less Conversation' is een aardige knipoog naar 's mans eerste draaibeurten en de politiek, maar past toch niet helemaal in het schema. Op de foto Ben Liebrand die de draaitafels van de burgemeester en wethouder overnam en als eerste dj startte, aan de marathon van 42 uur en 12 minuten. (DH)

Vooraf vroegen we wethouder Boaz Adank, in zwart glitterjasje, welk nummer hij zou aanvragen: "iets met sfeer zoals Guido Weijers' 'Als We Gaan' of nee, doe maar dat Serious Request hitje toen het Glazen Huis in 2008 al in Breda stond: 'Toverbal' van dat manneke, Jordy." Nachtburgemeester Ralph Behouden had ook een draaibeurt in de marathon waar je verder nog namen als Darkraver, Partysquad en Kill The Buzz kunt zien spinnen.
Later op de avond werd bekend dat de grotere namen op de Grote Markt (DJ Jean, Fedde Le Grand, Dannic en Oliver Heldens) hun set aanpasten na de aanslag in Berlijn. (DH)

Plaatjesaanvragers 1

Angelique Zuiderwijk (Den Haag) en haar vriend Leon Versluis (Alblasserdam) komen vandaag een donatie doen namens Angeliques zusje Bobby, die een drukke schoolweek heeft. "We hebben zelf ook bijgelegd, ze is hartstikke jaloers." De twee stonden vlak voor het Glazen Huis maar hebben geen nummer aangevraagd. Angelique: "Als we dat zouden doen, kozen we 'The Strongest Suit' uit de musical Aïda, die cd hebben we zo vaak gezongen in de zomervakantie op weg naar Frankrijk. (DH)

Roosmarijn heeft déjà vu's in Breda: "O ja! Zo was het"

Nog van gisteravond! Jip Goossen sprak Roosmarijn Reijmer, miss 3voor12, in Serious Request Clubhuis Mezz waar onder andere Gregor Salto, Kris Kross Amsterdam en Mike Mago draaiden.

Jij hebt vast leuke herinneringen aan vorige Serious Request edities.
“Ja joh, ik heb alle Serious Requests meegemaakt. Vanaf de allerkleinste en eerste in Utrecht, toen een producer ineens een brievenbus ging zagen omdat er allemaal mensen met enveloppen voor de deur stonden, tot natuurlijk ook de eerste keer Breda, in 2008. Dus ik had allemaal déjà vu’s toen ik hier weer aankwam, zo van, “o ja! zo was het”.”

Ja, de tweede keer Breda, dat is best bijzonder toch?
“Zeker, dat betekent ook dat Breda een goed feestje kan geven. Ik weet nog van de vorige keer dat Krezip een héle gave cover deed van Slades ‘Merry Xmas Everybody’ op het eindfeest tijdens kerstavond. Dat maakte de kerstsfeer compleet.”

Waar kijk je nog naar uit deze week?
“Vrijdag moet ik zelf draaien. Dan is het Clubnacht hier in Mezz en ben ik de opener van een techno avond met onder andere Sluwe Vos, Oliver Weiter en Wouter S en dat zijn écht kanonnen natuurlijk. Ik dj zelf een beetje als hobby en ze hadden een opener nodig. Dan is het natuurlijk wel voor het echie, dus inmiddels doe ik het wel een beetje in mijn broek. Maar ik heb er onwijs veel zin in!” (JG)

Goedemorgen Breda, goedemorgen Frank en Domien

De Grote Markt, maandagmorgen om zes uur 's ochtends. Nog geen zatte mensen die hebben doorgehaald in de cafés die 24/7 open zijn deze week. Een jongen zingt Frank van der Lende toe met diens naam, op de maat van 'Seven Nation Army. Een trance versie van die song draaide Hardwell ook, tijdens zijn spectaculaire openingsceremonie een nachtrust geleden. Een veegwagentje ruimt rustig de overgebleven bekertjes op. De eerste volle dag Serious Request begint. (DH)