Terug naar de jaren '60 met The Black Marble Selection en Mooon

Mix van swingende beats, garage en psychedelische sounds

Tekst en foto's: Max Fransen ,

Begin 2013 ontstond Moon, een 'good music' band gevormd door de broers Gijs en Tom de Jong, samen met Timo van Lierop kregen ze een flinke groove te pakken. The Black Marble Selection deelt de passie voor jaren '60 muziek. Ze willen de vergeten muziekstijl nieuw leven inblazen. Een ongeorganiseerde start, toch is de formatie inmiddels vurig en gedreven. Vrijdag 16 december is de kleine zaal van Mezz Breda gevuld met publiek voor deze twee bands.

Mooon trapt de avond af en gelijk heb je het gevoel dat je terug in de tijd gaat. De muziek is een mix van Garage, Blues en Psychedelics, die gespeeld wordt door jonge boys uit Aarle-Rixtel met een goede 60’s look. Afgelopen maanden heeft de band veel opgetreden tijdens de Popronde. Dat kun je ook merken, want de band is goed op elkaar ingespeeld en straalt plezier, energie uit op het podium.

De kleine zaal van Mezz Breda is inmiddels volgestroomd, Het is tijd voor The Black Marble Selection. Afgelopen jaar is er veel veranderd, de leadzanger Jean Paul heeft de band verlaten en gitarist Erik heeft de rol als zanger op zich genomen. De band heeft, ondanks dat ze een jaar niet hebben opgetreden, niet stil gezeten. Ze hebben het jaar namelijk gebruikt om een nieuw album op te nemen. De fans zijn The Black Marble Selection niet vergeten en dat is te merken zodra de band opkomt. De eerste noten worden gespeeld en een jongeman loopt druk op en neer met zijn mobiele telefoon naar de band gericht, hij heeft een Skype verbinding met zijn vriend die in het ziekenhuis ligt. Zo kan deze trouwe fan toch bij het optreden aanwezig zijn.

Met een nieuwe zanger en het nieuwe album heeft de band een ander en divers geluid. Uiteraard komt dit door het stemgeluid van Erik. Het is minder rauw en er worden meer instrumenten gebruikt, het podium staat er vol mee. We zagen Thijs eerst met zijn mondharmonica, nu speelt hij ook blokfluit, bespeelt hij de toetsen, de theremin en is Jimmy te bewonderen op gitaar en toetsen. De set is afwisselend, rustige en snellere nummers worden door elkaar gespeeld. Het publiek is tevreden en de band had er duidelijk plezier in om weer voor hun fans uit Tilburg en Breda te spelen

Gezien: The Black Marble Selection en Mooon. Mezz Kleine zaal, vrijdag 16 december 2016.