Breekijzer gaat verder waar Brute Boul ophoudt

Nieuwe harde avond op 10 december in De Avenue

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Play It Again Boekingen presenteert zaterdag 10 december het nieuwe festival Breekijzer in De Avenue. Een avond voor harde bands met eigen materiaal. De eerste editie zijn dat Complaint, Soliton en Tunnelvisie. Harde muziek is niets nieuws in De Avenue, zoals Last Man Standing in oktober, maar ergens is het ook een opvolger van Brute Boul, nu De Boulevard haar deuren gaat sluiten voor live muziek.

Breekijzer gaat een podium bieden aan metal, rock en punk. Kenmerkend voor Breekijzer: alle bands spelen eigen materiaal. Een avond door en voor muzikanten: Tunnelvisie met Nederlandstalige rapcore, Soliton met technische death metal en Complaint met hardcore oi! Het persbericht heeft het verder over “Speel jij in een band en wil je een opening creëren naar het podium, het ijzer is er, pak het en kom knallen.” Misschien wordt daarover tijdens de eerste Breekijzer wel meer duidelijk.

Breekijzer lijkt de opvolger van Brute Boul, nu De Boulevard de eerste ‘sportsbar’ van Breda gaat worden (bron: Breda Vandaag). Daar is het nog één keer prijs: ‘Brute Boul Goes Out With A Bang’. Ferdi Wels van Play It Again Boekingen: “Breekijzer is meer een podium voor bands met eigen werk dan Brute Boul. Het wordt geen avond met tribute- of coverbands om de zaal zo makkelijk mogelijk te  vullen, maar juist voor de bands met een eigen gezicht.”

En hoe dan ook: voor fans van het stevigere werk. De eerste Breekijzer is op zaterdag 10 december in De Avenue. Entree € 5,-, de deuren gaan open om 20:00 uur.