Goede vibes met Gerson Main en Kenny B

De herfstsfeer maakte plaats voor een zomers gevoel

Tekst: Manoek Lambregts, foto’s: Sabrina Mollen ,

Kenny B en Gerson Main kwamen 26 november naar Mezz om hun vrolijke deuntjes over te brengen. Kenny B, bekend van het nummer ‘Parijs’ en Gerson Main, bekend van ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ zorgden ervoor dat het koude weer even vergeten werd, en het zomerse gevoel terug kwam.

Gerson Main trad het eerst op. Met vrolijk klinkende gitaarakkoorden en percussie begon hij aan het eerste nummer. “Je mag dansen, iemand op z’n bil slaan. Kijk maar wat je doet,” zei hij. Hij gebruikte zijn stem niet alleen om te zingen, maar ook om een saxofoon te imiteren. Het ietwat lachwekkende geluid was niet het enige dat hij deed om het publiek te vermaken. Met het nummer ‘Schatje, je stinkt’ en een gedicht dat ‘Zielig voor het glas’ heet, maakte hij het publiek aan het lachen. Door zijn goed dansbare, zomers klinkende muziek in combinatie met de Afrikaanse printjes die werden geprojecteerd op het podium werd je gebracht naar een vakantieoord met een bountystrand. De singer-songwriterstijl samengebracht met reggae en wereldmuziek zorgde voor een zomerse sfeer.

Hierna was het de beurt aan Kenny B. De grote hoeveelheid bandleden die op het podium stonden, maakte het druk, maar dat hield Kenny B niet tegen om op het podium te bewegen. Zijn energie gaf de toeschouwers energie, en andersom. De stijl van zijn muziek kan worden gezien als een uptempo reggae waar soms een scheurende rock-solo tussen werd gespeeld, heel verrassend. Hij had twee achtergrondzangeressen waarmee Kenny zich gelukkig mag noemen. De charmante dames hadden indrukwekkende stemmen en dansten heel enthousiast. Tussen de nummers door bracht hij inspirerende boodschappen over zoals: “We have to tell Obama, Rutte and Putin we want love and we want it now.” Zijn liefde voor kinderen was duidelijk zichtbaar. Hij riep alle kinderen het podium op en liet ze meezingen met zijn grootste hit ‘Parijs’. Kenny B heeft bewezen dat er ook nog liefde is op aarde door middel van zijn lieve uitspraken en vrolijke liedjes.

Gezien: Gerson Main en Kenny B. Mezz, donderdag 26 november 2015.