Snipperdag: The Mind Flowers zorgen voor stevige riffs

Deense band voor het eerst in Nederland

Tekst: Annick de Wit, foto’s: Magnus Gommers ,

De enige band die van écht ver is gekomen: The Mind Flowers. Ze komen uit Denemarken en maken psychedelische rock, zonder garage, wat het een wat serieuzere band maakt. Het was hun eerste optreden in Nederland, wat wellicht voor extra spanning zorgde op zondag 31 mei.

The Mind Flowers is een band met een drummer, bassist en zanger/gitarist. Met zijn drieën zetten ze stevige klanken en riffs neer die voor ongeveer voor ieder nummer een goede basis vormen. Dit tempo en riff spelen ze het hele nummer door, wat ervoor zorgt dat ze een redelijk stabiele indruk maken, maar misschien wel wat eentonig. The Mind Flowers zelf zijn fan van vertragingen, dit is een kunstje dat ze meerdere keren uitvoeren. Tussen de nummers door nemen ze goed de tijd om een biertje te drinken, wat dan steeds weer vervolgd wordt met een flinke gitaar riff. Met hier en daar puike gitaarsolo’s weten ze toch te variëren.

In plaats van af te sluiten met een luchtig liedje over bijvoorbeeld wiet, zoals vele andere bands doen op deze Snipperdag, gaat het laatste nummer over "a bad kind of love." Het einde is nog niet in zicht: ook al vroeg het publiek er niet om, we krijgen toch nog een extra laatste nummer. The Mind Flowers ontvangen een groot applaus en vielen dus niet tegen.