Snipperdag: hobbelpaardgrapje van The Afterveins verloopt niet als gepland

Psychedelische rock met een punk sausje

Tekst: Geneviève Smans, foto’s: Daniël Hereijgers ,

De drie mannen van The Afterveins wonnen in 2013 de Grote Prijs van Rotterdam. In maart dit jaar kwam het tweede album ‘Showers’ van de Rotterdamse band uit, dat mede geproduceerd is door Henk Koorn, frontman van Hallo Venray. The Afterveins staat als tweede band op Snipperdag en opent main stage.

The Afterveins is nog met de soundcheck bezig als openingsact Passing Goat het slotakkoord speelt op het Surf & Turf podium. Het publiek loopt naar de main stage en krijgt een onderonsje mee tussen gitarist Xander van Dijck en de geluidsman: “Zachter!” terwijl hij naar zijn gitaar gebaart. Wanneer het geluid naar wens is, starten de drie mannen.

Bij nummers als ‘Wet’ en ‘Wanking in the Shower’, afkomstig van het tweede album ‘Showers’, zou je bijna vergeten dat de band bestaat uit twee gitaristen en een drummer, zonder bassist dus. Door de twee gitaristen die elkaar op de juiste momenten perfect aanvullen, de een speelt akkoorden en de ander soleert, klinkt de muziek erg dromerig. De gitaristen balen wel van het slechte geluid en laten dat duidelijk merken.

Halverwege zet gitarist Xander van Dijck zijn gitaar naast zich en loopt naar de achterzijde van het podium. Hij pakt een houten hobbelpaard dat achter de drummer op het podium staat. Vervolgens klimt hij over de hekken en loopt het publiek in. Daar wil hij gaan hobbelen, maar helaas breekt het hobbelpaard en valt hij naast het arme paardje op de grond. Om nog een beetje als een stoere rocker over te komen, loopt hij maar snel weer terug naar het podium en gaat in een modellenpose op de main stage liggen, terwijl de twee andere bandleden het nummer afmaken.