MakeBelieve dankbaar in Mezz

Zaal vol ondanks de sneeuw

Tekst: Tessa Gorissen, foto's: Sanne van Hassel ,

MakeBelieve is in 2006 opgericht met de ambitie heel groot te worden. Met singles als ‘From The Start’ en ‘Another Night At The Disco’ waren ze twee jaar niet van de radio weg te denken en stonden ze in het voorprogramma van onder andere 30 Seconds To Mars en Paramore. Na drie jaar stilte rond de indiepop-band en nieuwe bandleden rijker, keren de mannen terug met eveneens nieuwe liedjes. Samen met voorprogramma Martyn Ell spelen ze in de Kleine Zaal van Mezz.

Met alleen een gitaar komt de Groninger Martyn Ell het podium op. Hij is gewend met een band op te treden, maar speciaal voor MakeBelieve staat hij in zijn eentje voor het Bredaas publiek. Dat publiek is echter al snel afgeleid als de mannen van MakeBelieve de zaal in komen om naar hun voorprogramma te kijken. Jammer, want Martyn is het luisteren waard.

Als MakeBelieve het podium op komt, lijkt het publiek opnieuw niet helemaal wakker. Een mager applaus verwelkomt de mannen. Na één nummer komt er echter meer leven in de Kleine Zaal. Het publiek klapt mee en een enkeling begint te bewegen. Ondertussen is de zaal gezellig druk. Zanger Joey Dussel is dankbaar voor de relatief grote opkomst en zegt dit dan ook een aantal keer. Ook de overige bandleden hebben het zichtbaar naar hun zin met de nieuwe nummers. Natuurlijk ontbreekt hun oude hitsingle ‘Home’ niet tijdens de show. Opvallend genoeg lijken weinig mensen in het publiek dit nummer te kennen. Er is een nieuwe fanbase aan het ontstaan voor de Groningers. De band zet vol passie een strakke show neer en na afloop nemen ze uitgebreid de tijd om een praatje te maken. MakeBelieve is de moeite waard om een keer te gaan bekijken.

Gezien: MakeBelieve. Mezz Kleine Zaal, zondag 28 december 2014