Negende Minstrelen- en Troubadourentocht op zondag 14 december 2014

Rondtrekkende muzikanten in centrum van Breda

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Op zondagmiddag 14 december 2014 trekt de Minstrelen- en Troubadourentocht voor de negende keer door de binnenstad van Breda, zoals altijd georganiseerd door PopOrganisatie Breda (POB). Het zijn niet de toeschouwers, maar de muzikanten die als minstrelen en/of troubadours van locatie naar locatie zullen trekken. Je kunt dus lekker de hele middag in je favoriete kroeg blijven hangen en krijgt steeds korte sets voorgeschoteld. Dit jaar stappen Awash, Barbele, Emmy Eve, Merel Simons, Mr. Gorski, Myllie Tunes, Rosenburg, There There, Tenfold en Vagabound in die rol. De zeven locaties zijn Vulling, Gold en De Bruine Pij, Koffie Bij Teun, Heeren Van Breda en O'Mearas Irish Pub en Publieke Werken.

Vanaf 15:00 uur starten de optredens. Een speel- of blokkenschema? Tsja, dat is er niet. POB: “door niet vooraf te weten wie waar zal optreden, is dit al jaren een zeer muzikale traktatie zo tussen Sint en Kerst.” Elke act speelt een kwartier, waarna ze verder trekt naar de volgende locatie om voor een ander publiek te spelen. POB noemt het “een speed-dating-sessie tussen muzikanten en toehoorders.” En dat is het ook. De toegang is overal gratis.

Awash, Rosenburg, Emmy Eve, Vagabound en Merel Simons ken je al langer dan vandaag. Voor There There, Barbele, Mr. Gorski en Myllie Tunes is  het de eerste keer Minsterelen- en Troubadourentocht. Dat geldt ook voor Tenfold, de singer/songwriter uit Enschede speelde pas nog op Popronde Breda en had het zo naar haar zin, dat ze op verzoek van POB graag nog eens terugkomt.