Popronde Breda maakt volledig programma bekend

21 november, 35 optredens, 19 locaties

Redactie 3voor12/Breda ,

De Bredase editie van het landelijk rondreizende festival Popronde heeft deze week de gehele line-up voor 21 november bekend gemaakt. Op de betreffende donderdagmiddag en -avond kunnen we op negentien verschillende locaties in het centrum van Breda genieten van 35 optredens, van verschillende bekende en onbekendere namen.

In april bereikte ons het heugelijke nieuws dat Breda voor de eerste keer sinds 2008 weer is opgenomen in de selectie steden van de landelijke Popronde. Dan is het natuurlijk altijd spannend of het ook echt goed gaat werken. Maar na een lange radiostilte, met hier en daar een naam die via Facebook doorsijpelde, maakte de organisatie vorige week in Locals United op BredaNU een groot deel van het programma bekend. Maandag volgde het gehele tijdschema. En met 19 locaties en 35 shows op het programma, hebben de Bredase muziekliefhebbers niet te klagen op 21 november.

Naast de voorspelbare locaties kent het programma qua locaties enkele verassingen. Zo doen kleinere locaties als Gold, Café De Vrachtwagen en Café Hoppe mee, maar ook het recent geopende De Markt en Koffie Bij Teun. Bruxelles heeft met Dudettes op het programma de eer van de '3FM Serious Talent Stage' en Bourbon Street is met Lookapony en WOOT ons 3voor12 Hollandse Nieuwe-podium. 's Middags zijn er vijf previews - korte, akoestische promo-sets op bijzondere locaties - in koffiezaken en platenwinkels. Precies zoals een Popronde moet zijn.

Ook blijkt de organisatie als vanouds een oog voor opkomend talent te hebben. Behalve de 3FM Serious Talent en de Hollandse Nieuwe-bands vinden we een aantal namen dat een bel doet rinkelen. Zo timmert het Utrechtse The Maureens goed aan de weg op de landelijke radio, evenals Rogier Pelgrim, Proper Outfit en Bells Of Youth. Met Anny! (de voormalige zangers van Leaf), Eisenhower, Crappydog, Mur Du Son en Trip To Dover zien we ook een aantal oude bekenden terug in Breda.

Mocht je na een avond vol muziek nog niet genoeg hebben, kun je na middernacht nog los in café De Speeltuin op de afterparty. Daar spelen de Twentse '60s rockers van Texas Radio en draait DJ Cornelis - het alter ego van singer-songwriter Case Mayfield - een dj-set.

Het programma is in zijn geheel te bekijken op de website van Popronde. Voor meer informatie check je ook het Facebook-event.