Fotosynthese en Ares zijn ‘Geslepen’ op Kei Goed Gratis

De boys sluiten hun tour af in ‘hometown’ Breda

Tekst: Kyki Vermaire, foto's: Daniël Hereijgers ,

Kei Goed Gratis biedt talenten uit de stad en omstreken de mogelijkheid hun skills te tonen. In de line-up van deze avond stonden Fotosynthese en Ares. De twee rappers hebben samen hun nieuwe EP ‘Geslepen’ gereleased en de afgelopen zeven weken door Nederland getoerd. Deze eindigde in Mezz. Wij trokken onze jeugdige schoenen aan en besloten te recenseren over Foto en Ares: de nieuwe generatie rappers.

Hoe kun je het beste je tour afsluiten? Door te rappen voor eigen publiek: Fotosynthese, Mijdert Rodolf, en Ares, Rens Ottema, uit Breda en Oosterhout stonden op 28 december in een redelijk gevulde Jupilerzaal. Foto, bekend vanwege zijn EP ‘Grootspraak’, 2008, en de jongste finalist ooit van de Grote Prijs van Nederland, in 2009. Tevens bracht hij in 2012 zijn album ‘Los’ uit. Ares werd enkele jaren geleden door Foto gespot in Mezz Café en is sindsdien in een stroomversnelling beland. Staat recentelijk onder contract bij het bekende hiphoplabel TopNotch.

Het publiek was enthousiast en deed vrolijk mee met het duo. Samen vierden zij een feestje en sloten hun tour met succes af met gillende meisjes toen de jongens hun shirt uittrokken. Toch hadden, voor ons, de beats harder gemogen. Foto was een paar keer goed op dreef met zijn lyrics, waarbij Ares het podium meer ‘nam’. Zoals de boys zelf zeiden: “Geen grootspraak meer nodig, we gaan los, echte hiphop het is er nog.” Het is goed om te zien dat hiphop voortleeft, zeker onder de jeugd van tegenwoordig.

Fotosynthese en Ares, vernoemd naar het lichtproces voor groei en ontwikkeling én de Griekse god van de oorlog, wij gaan zeker nog meer horen van deze twee ‘strijders’. Zowel als duo als individu. Daarna nam dj EZD uit Breda het weer over en volgden nog dj JAVA en Wibe Hoven & Postma (Klappen En Gaan).

Gezien: Fotosynthese en Ares op Kei Goed Gratis. Mezz, zaterdag 28 december 2013.