Mister and Mississippi creëert een mystieke sfeer

Fotoverslag Emil Landman + Mister and Mississippi in Mezz

Tekst & foto’s: Sanne van Hassel ,

In maart stond de band al in Mezz, in september op Breda Barst en tijdens de najaarstournee deden Mister and Mississippi wéér Breda aan. Begonnen als een bandje op de Herman Brood Academie, maar ondertussen op weg om een gevestigde naam te worden in de muziekindustrie. Niet alleen Nederland, maar ook internationaal krijgt de band steeds meer bekendheid.

Emil Landman verzorgt het voorprogramma van Mister and Mississippi tijdens hun najaarstournee. Hoewel het nog niet druk is, begint de singer-songwriter rustig aan zijn set. Alleen met zijn gitaar speelt hij nummers van debuutplaat 'A Bargain Between Beggars'. Helaas heeft het publiek achteraan meer oog en oor voor elkaar dan voor Landman, die links op het podium staat. Onterecht, want met zijn warme stem weet de zanger uit Utrecht zijn nummers erg goed te brengen. Pas bij het laatste nummer, dat hij niet versterkt speelt, wordt het doodstil in de zaal. Dan hoort ook de rest van het publiek wat voor een goede muzikant hij eigenlijk is.

Om stipt 21:00 uur verschijnen de bandleden van Mister and Mississippi op het podium. Vanaf moment één heeft de inmiddels goed gevulde zaal alle aandacht voor de indie folk band. Het publiek wordt dan ook direct meegenomen in de muziek, wat leidt naar het moment waarop de band vraagt tijdens het nummer 'Bon Vivant' de ogen te sluiten. De muziek laat je meeslepen en spreekt hiermee tot de verbeelding. De rauwe stem van Maxime Barlag en de heldere stem van Samgar Lemuël Jacobs zorgen voor dynamiek en een adembenemende samenzang gedurende het gehele optreden. Veel gepraat wordt er door de op een rij zittende band niet, wat er voor zorgt dat de bezoekers hun eigen interpretatie aan de nummers kunnen geven. De opbouwende nummers van de debuutplaat komen live veel beter tot hun recht door een indrukwekkende lichtshow. Hoewel het optreden slechts een uur duurt, weten ze een mystieke sfeer te creëren. Kort, maar zeer krachtig.

Gezien: Emil Landman, Mister And Mississippi. Mezz, zondag 2 december 2013.