#BB13: Steady New Sounds dankbare opener Barst

Zware concurrentie van de Spaanse Kraag

Tekst: Daniël Hereijgers ,

Steady New Sounds uit Middelburg: ze wonnen de voorrondes van Breda Barst in Mezz en speelden dit jaar al veel door het hele land. Het Coldplay verhaal is zo genoegzaam al bekend, mocht je niet weten lees ons interview met de band er maar eens op na. Openen is niet makkelijk, zeker niet als het een paar uur eerder nog hoosde in Breda.

Muziek
Rock'n roll met sixties en Arctic Monkeys invloeden. Als zanger Jasper de Klerk tot driemaal aankondigt dat we gaan meezingen bij 'Would You Be Mine' en het voor elkaar krijgt bij een nog vrij magere opkomst dan weet je dat het catchy is. 'Feel Like Home' en het wat zwaardere 'Black And Blue', het is pakkende poprock. 

Plus
De Klerk citeert Bruce Springsteen bij aanvang: "We are few, but mighty." De band gaat ervoor en speelt heel professioneel alsof het alweer op Concert At Sea staat, wat eerder dit jaar het geval was. Catchy en neigend naar Arctic Monkeys. De band speelt in pak en tweette pas nog een foto van Arctic Monkeys in pak: "Steady New Arctic Monkeys?"

Min
De opkomst is wat laag, het ligt zeker niet aan de inzet. De Spaanse Kraag ligt in je linkerooghoek en daar is te zien dat er volk zelfs buiten de tent staat. Bredase punkband March speelt voor het eerst op de thuisgrond en weet veel fans te mobiliseren. Dat drummer Marc Blom in zijn mond wordt gestoken, werkt ook niet echt mee. Hij gaat later even langs de huisarts in Breda, maar "het voelt niet goed", als de drummer het Valkenbergpark uit loopt.

Conclusie
We riepen Steady New Sounds al uit tot een terechte winnaar van Mezz Barst en aan die belofte doet de band goed stand. 

Cijfer