#BB13: Sir Yes Sir maakt headliner plaats waar

Na vol Mezz Café bij Ik Zie U Graag nu Amstel podium

Daniël Hereijgers ,

Sir Yes Sir, wellicht voor eeuwig "de band van Tijs Delbeke" speelde eerder dit jaar voor een uitpuilend Mezz Café bij Belgenfestival Ik Zie U Graag en dat smaakte naar meer, dacht ook Breda Barst. De reputatie van de voornamelijk Antwerpse band met twee Nederlanders in de gelederen stijgt met de dag.

Muziek
Lekker alternatief, die eerste plaat 'We Should Talk' van Sir Yes Sir. Een gevarieerde rocksound met meerdere lagen en verschillende instrumenten. Delbeke is toch wel echt het middelpunt.

Plus
Het publiek is meteen mee en dat helpt de band ook vooruit. In België al beroemde song 'Longing = Good Taste' luistert zelfs voor onbekende oren direct mee. Datzelfde geldt voor singles 'Keep The Horsemen Out' en 'Smiling', de tenorsax van Alban Sares speelt trouwens wel een prominente bijrol. De saxofoon wordt opverschillende manier uitversterkt en vervormd, daarnaast speelt deze "Belgische James Dean", volgens Delbeke, wel een belangrijke bijrol. 

Min
Er zijn alternatieve randjes, lekker Belgisch of beter: lekker Antwerps? Maar Sir Yes Sir is nog geen dEUS, waar Delbeke in 1999 eventjes onderdeel van was. Hij speelde ook met Mauro Pawlowski en gebruikt hem als mentor voor nieuw werk. Dat kan dus alleen maar beter worden.

Conclusie
Maar Sir Yes Sir hoeft ook helemaal geen dEUS te zijn, die min is misschien wat hard aangezet. Gewoon een sterke rockact die vandaag ook expliciet kiest voor een rockset, die aanslaat op Breda Barst.

Cijfer
8,5