Faberyayo baas op Magnetron Music Revue in Mezz

Veel, maar lang niet alle hits passeren

Tekst: Andre Joosse, foto's: Francois de Jonge ,

Magnetron Music is het label dat de afgelopen jaren vele hits heeft weten uit te brengen. Vanavond vult het label een avond in de grote zaal van Mezz. Boegbeeld is De Jeugd Van Tegenwoordig, maar de avond belooft een veelzijdige line-up te krijgen als we de aankondiging mogen geloven met bijvoorbeeld ook LeLe en Coevorduh. Afsluitend feestje in de zaal van 10 Jaar Mezz.

Het concert begint met de vertoning van een videolip op de grote schermen van de Dommelsch zaal. Het podium is leeg en donker. Het publiek volgt het nog niet helemaal, “hoort dit erbij?” Maar als vervolgens de spotlights op het podium aan gaan en De Jeugd ‘Watskeburt’ inzet. is de uitverkochte zaal meteen weer bij de les.

De energie zakt helaas weer weg na de opening, de rappers vertrekken naar de coulissen en dj/producer Rimer London neemt het over. Ondanks de bijzonder dansbare beats van ‘Put your Gun Away’ merk je dat de toeschouwers zonder de rappers toch wat moeite hebben om los te gaan. Als vervolgens weer de lichten doven voor nog een videoclip is alle aandacht van het publiek op de bar gericht en lijkt het feestje over.

Gelukkig weten de heren van De Jeugd Van Tegenwoordig als geen ander hoe je een feestje moet maken. Het duurt dan ook niet lang of de hitmachines gaan weer los. Faberyayo is vanavond de baas van het podium. Hij krijgt zonder moeite de zaal aan het springen. Of het nu met de Jeugd is, solo of zijn andere band LeLe, het dak gaat eraf. ‘Skinny Jeans’ ontpopt zich tot hit van de avond. Maar ook andere LeLe hits zoals ‘Hard’ en ‘Breakfast’ doen het goed. Wel is het jammer dat we zijn solo single ‘Een Echte’ moeten missen vanavond. Vjeze Fur weet met Coevorduh en hun Tokkie-house wat gasten aan het stagediven te krijgen. Voor de springers was echter niet elke duik even succesvol. Het publiek blijkt niet helemaal klaar te zijn voor hun sprong, maar de schade lijkt gelukkig beperkt tot wat blauwe plekken.

De Jeugd van tegenwoordig wordt gelukkig wel opgevangen en op handen gedragen. Naar de bar uiteraard. Ze zetten de show gewoon door van achterin de zaal en laten zich na een drankje weer terug dragen richting podium. Het moeizame begin is inmiddels al meer dan goed gemaakt. Met ‘Sterrenstof’ gaat de hele zaal nog één keer los. Na een diepe buiging van alle artiesten deze avond is het aan de dj’s om de wintertijd in te gaan. Gevolgd door de gratis Bredase after party Kei Goed Gratis.

Een geslaagde avond van het Magnetron label. De videoclips voegen echter weinig toe aan het concert. Ook missen we enkele hits die eigenlijk niet mogen missen. ‘Konijntje’ van a.k.a. The Junkies bijvoorbeeld. Ook Jeugd hits als ‘Hollereer’ en ‘Shenkie’ missen we. Maar dat neemt niet weg dat het een feestje van formaat is.

Gezien: Magnetron Music Revue. Mezz, zaterdag 27 oktober 2012.