V00d00 GOLDs minfestival met Rats On Rafts, Mauro Pawlowski, Pien Feith en meer

Minifestival in Mezz op 29 december

Tekst: Daniël Hereijgers ,

V00d00 GOLD breidt uit, het dj-duo dat de scherpe grens van indieland opzoekt en al regelmatig interessante acts naar Breda haalde, mag op 29 december in heel Mezz flink uitpakken met een volwaardig minifestival in zaal en café. Je kunt daar aan het eind van het jaar nog genieten van Rats On Rafts, Mauro Pawlowski (solo), Pien Feith (try-out), Wooden Constructions en het Bredase MMMM, de terugkeer van Mad Monkeys. Een meer dan interessante avond aan het einde van het jaar voor slechts € 9,-. V00d00 GOLD en The Daisy Players draaien de plaatjes.

Om in de stemming te komen maakte het dj-duo V00d00 GOLD alvast een speciale jaarmix, die je kunt beluisteren op Mixcloud. De Rotterdamse postpunk/new wave band Rats On Rafts heb je eerder kunnen zien in Mezz Café of op Breda Barst, maar komt graag nog eens terug naar Breda. Mauro Pawlowski, cultheld en de huidige gitarist van dEUS behoeft weinig introductie. Je kent hem misschien ook van het legendarische Evil Superstars, Kiss My Jazz, The Love Substitutes of solo projecten. Hij komt solo naar Mezz. Wooden Constructions brengt junglebeats, disco noise, en andere grooves mee. MMMM, een nieuwe Bredase electropunkrockband ontstaan uit voorganger Mad Monkeys, brengt naar eigen zeggen “some serious craziness in your face”. En Pien Feith komt haar nieuwste project uitproberen.

Maar er is nog meer: het lokale KOP, Kunstenaars Ontmoetings Plaats, neemt hun eigen KOPshop mee naar Mezz. Voor gave shirts, inspirerende boeken, unieke cadeautjes, hippe sieraden en leuke wannahaves. De producten zijn gemaakt door kunstenaars en ontwerpers die door KOP geselecteerd zijn. Van sommige items is zelfs maar één exemplaar. En de dj’s van The Daisy Players zorgen zoals gezegd samen met V00d00 GOLD voor de muzikale omlijsting van de avond, begeleid door de visuals van VJ Mediawar.

V00d00 GOLD heeft de organisatie in handen en ken je misschien van de succesvolle CLUB V00d00 avonden in Mezz, waar het dj-duo onder andere Jacco Gardner, Daily Bread en Nouveau Vélo uitnodigde. V00d00 GOLD bombardeert de avond met de vaagste, nieuwste en hipste platen. Bands als Lykke Li, The XX, Hot Chip, S.C.U.M. en Ariel Pink’s Haunted Graffiti komen voorbij. Al met al een zeer bijzonder slot van het jaar, zomaar!