POB stuurt opnieuw muzikanten door binnenstad Breda

Zondag 9 december zevende editie Minstrelen- en Troubadourentocht

Interview: Nikkie Vinke ,

Voor het zevende jaar op rij doet de Minstrelen- en Troubadourentocht de binnenstad van Breda aan: zondag 9 december trekt POB weer een blik muzikanten open die hun liederen op verschillende plekken in de stad zullen spelen. Wie ze aan het werk wil zien, kan terecht in de cafés de Bruine Pij, Vulling, SamSam, De Kleine Wereld en Gold, bar Koffie Bij Teun, platenzaak Velvet Music én op het voorplein van het Breda's Museum. De line-up bestaat komende zondag uit muzikanten van groepen zoals het Bredase Awash en BB & Van Berlo, het Eindhovense Jack's Dignity, het Bossche Rocket 75 of Pulser uit Waterland. Nieuw dit jaar zijn de optredens van Samira en Rockson John. Daarnaast is ook Tom Neven te zien, bekend als de charismatische frontman van rockband Explicit Parrt, en ex-Scavenger, The Merge- and LA Stryker-bandlid Dennis Benedict. Uiteraard ontbreken de ervaren hedendaagse Bredase minstrelen Wow!Ter, Vic en André Kuijpers niet, en ten slotte wordt de affiche compleet gemaakt door Joris Dee, die onlangs nog door ons werd uitgeroepen tot de beste singer-songwriter van Breda. 3voor12/Breda deed een korte Q&A met Mark van Doremalen, een van de organisatoren van deze editie.

De zevende editie alweer van de Minstrelen- en Troubadourentocht. Wat kunnen we dit jaar verwachten?
"Een variatie aan zowel singer-songwriters als bandjes die een uitgeklede variant van hun gebruikelijke bezetting neerzetten. We hebben Samira, een heel jong meisje met een supermooie stem. Ook is er Rockson John, een jonge gast die vindt dat er meer humor moet in de toch wat serieuze rockmuziek. Pulser speelt speciaal voor deze gelegenheid in een aangepaste bezetting. Maar er zijn natuurlijk ook oude bekenden, zoals bijvoorbeeld Wow!Ter, die al een paar keer geweest zijn. We willen iedere keer een zo goed mogelijke mix maken van bekende maar ook nieuwe gezichten. Ik denk dat er dit jaar vooral veel variatie in het programma is."

Een van de locaties dit jaar is het voorplein van het Breda’s Museum. Kun je daar wat meer over vertellen?
"Doel van de Minstrelen- en Troubadourentocht is om ieder jaar niet alleen voor de gebruikelijke locaties, zoals kroegen en cafés, te kiezen maar dat we ook wat minder voor de hand liggende plekken strikken, zoals nu dus het Breda’s Museum. We hebben ook Velvet, de muziekwinkel, waar we drie van onze acts mogen laten optreden. Dit jaar zit er ook Koffie Bij Teun bij, een koffiezaak, iets dat niet echt meteen geassocieerd wordt met live muziek. Dus we zijn benieuwd hoe dat uit gaat pakken."

Wat wordt volgens jou dé muzikale verrassing aanstaande zondag?
"Echte verrassingen, dat weet ik natuurlijk niet, maar ik ben dus wel heel erg benieuwd naar Samira. Ze is de jongste, ze is pas of nog niet eens zestien. Een veelbelovende zangeres, ik heb veel goede dingen over haar gelezen. Ik ben benieuwd of ze ook eigen werk gaat doen of dat ze het vooral laat bij covers. Waar ik ook benieuwd naar ben is Dennis Benedict, voormalig lid van LA Stryker en Scavenger. Dat zijn toch behoorlijk pittige bands uit Midden-Brabant. Ik heb in Schijndel, waar ik vandaan kom, al een paar keer zijn naam voorbij horen komen maar heb hem jammer genoeg nooit echt kunnen zien. Zijn afkomst is de wat hardere rockmuziek, maar zondag komt hij met een kleine begeleidingsband en ik ben benieuwd hoe hij in Breda zal aanslaan."

Wat is je advies aan mensen die zondag naar de binnenstad komen?
Kom vooral eerst naar het Breda’s Museum of Koffie Bij Teun, daar beginnen we al vanaf 13:00, en duik daarna gewoon een van de kroegjes in. Daar gaat het om 15:00 van start en komen alle bands langs. Je hoeft dus niet de locaties af te gaan maar je kunt lekker blijven zitten."

POB presenteert de zevende Minstrelen- en Troubadourentocht met André Kuipers, Awash, BB & Van Berlo, Dennis Benedict, Jack’s Dignity, Joris Dee, Pulser, Rocket 75, Rockson John, Samira, Tom Neven, Vic en Wow!ter in cafés De Bruine Pij, De Kleine Wereld, Gold, SamSam en Vulling, bar Koffie Bij Teun, Velvet Music en het voorplein van het Breda's Museum, zondagmiddag 9 december 2012, aanvang 13.00 uur, entree op alle locaties gratis.