De zaterdagavond van Block Party op Breda Barst: Dubstep Party! De zaterdagavond van Block Party op Breda Barst: Dubstep Party!

Funk D'void strooit toegankelijke house op Breda Beats

, Tekst: Piet van den Boer, Auke de Vries, foto's: Ilse Zwakke

De zaterdagavond van Block Party op Breda Barst: Dubstep Party!

Funk D'void strooit toegankelijke house op Breda Beats

Tekst: Piet van den Boer, Auke de Vries, foto's: Ilse Zwakke ,

Wanneer de avond is gevallen, is het tijd om het hiphop deel van de dag af te sluiten. Nadat het duo Skarz een half uurtje heeft opgetreden, draait Viezerik de laatste hiphop platen aan elkaar. De zaterdagavond van Block Party staat namelijk in het teken van Dubstep.

Funk D'void strooit toegankelijke house op Breda Beats

Wanneer de avond is gevallen, is het tijd om het hiphop deel van de dag af te sluiten. Nadat het duo Skarz een half uurtje heeft opgetreden, draait Viezerik de laatste hiphop platen aan elkaar.

De zaterdagavond van Block Party staat namelijk in het teken van Dubstep. Step Right Dub heeft het programma voor deze avond in elkaar gezet, dat wordt afgetrapt door dj Asa. Na een hard begin, neemt de Engelse dj wat gas terug naar een laidback tempo met zware bassen. Gaandeweg zijn set gaat het tempo omhoog, loopt het plein goed vol en staan er steeds meer mensen op de boxen voor de dj booth te dansen. 

De Bredase Tekka sluit zijn set perfect aan op het harde einde van Asa, en doet er nog een tandje bovenop. Het wordt dringen voor de dj booth en de eerste pit wordt gestart. De mix van dubstep, breakbeat en samples uit jaren ‘ 70 en ‘ 80 platen maken Tekkas set het hoogtepunt van de dag. 

Helaas kunnen Goli & Ashburner het niveau van Tekka niet voortzetten. Hun rommelige set, met incidentele knallers, zorgt ervoor dat het publiek regelmatig de aandacht verliest.
Alhoewel de dag niet met een knal wordt afgesloten, heeft Block Party vandaag een prachtig debuut gemaakt.

En op Breda Beats hebben we Funk D'Void bekeken:

Funk D'void
Lars Sandberg oftewel Funk D'void is al sinds de jaren '90 actief in de electronische scene. Enkele hits zijn nog altijd techno-anthems (denk aan 'Diabla'). Barst is er trots op om deze act op Beats te hebben staan.

Plus
Funk D'void is voor iedereen toegankelijk. Techno wordt met house afgewisseld en iedereen lijkt het enorm naar zijn/haar zin te hebben. Dansen is niet moeilijk op deze fijne beats. Daarnaast wordt de set zorgvuldig opgebouwd, waarna het einde als een ware climax over het Kasteelplein uitgestort wordt. Liefhebbers kunnen hun hart ook nog ophalen tijdens de afterparty in Mezz.

Min
Tja.. weinig opmerkingen, behalve het aloude "als je dit niet leuk vindt, lijkt alles op elkaar". Maar ja als je dit niet leuk vindt, stond je waarschijnlijk ook niet bij het Beats podium.

Conclusie
Prima set, goede sfeer, kortom, een fijne headliner voor de Beats zaterdag en gegarandeerd ook een vet feest in Mezz naderhand.

Cijfer
8
(AdV)

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda