Block Party beleeft een trage start op de zaterdag bij Breda Barst Block Party beleeft een trage start op de zaterdag bij Breda Barst

Rudeboy Ciano, Lastig & Heavy

, Tekst: Piet van den Boer, foto's: Ilse Zwakke

Block Party beleeft een trage start op de zaterdag bij Breda Barst

Rudeboy Ciano, Lastig & Heavy

Tekst: Piet van den Boer, foto's: Ilse Zwakke ,

Nieuw op Breda Barst: Block Party! Een vernieuwend combinatiepodium met reggae, raps en hiphop en dubstep. 3VOOR12/Breda gaat eens kijken hoe deze combinatie uitpakt in het Valkenberg Park. Via live verslag uiteraard.

Rudeboy Ciano, Lastig & Heavy

Dit jaar debuteert het Block Party podium op Breda Barst. Waar voorgaande jaren Hiphop en Reggae ieder een dag mochten vullen, is er dit jaar gekozen voor een combinatie met Dubstep en een nieuwe naam: Block Party. De verschillende stijlen wisselen elkaar af gedurende de zaterdag en zondag. Het nieuwe podium mag echter geen podium worden genoemd, Artiesten staan op de grond in een tentje met een hek ervoor. Ook de omvang van de Block Party area is een stuk kleiner dan dat van zijn voorganger, wat geen slecht idee lijkt gezien het kleine aantal mensen waar een aantal artiesten vorig jaar voor optraden.

De van oorsprong Surinaamse Reggae dj Rudeboy Ciano mag zaterdag om 15.00 uur aftrappen. De dj-booth is 2,5 uur voor hem gereserveerd, waarmee de middag op zijn einde is als hij afrondt. De relaxte Reggae en Zouk sounds worden door het aanwezige publiek zeer gewaardeerd, al blijft de dansvloer leeg totdat Ciano afsluit met een aantal Bob Marley tracks.
 
Zodra om 17.30 uur dj ’s Swingmar en Viezerik het stokje overnemen en de eerste hiphop beats door de speakers klinken, begint de Block Party vol te stromen. Na een half uurtje is het de beurt aan de Bredase rappers Lastig en Heavy, die met harde beats, prima flows en een gezonde dosis humor en zelfspot een goede show wegzetten. Dat dit wordt gewaardeerd blijkt uit het alom bouncende publiek en de slipjes die tot grote verbazing van de rappers richting het podium worden gegooid. Het duurde even, maar de Block Party is officieel gestart.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda