Genieten met Gabriel Rios, Jef Neve en Kobe Proesmans Genieten met Gabriel Rios, Jef Neve en Kobe Proesmans

Toegankelijke “muzikanten-muziek”

, Tekst & foto’s: Mariska Hoeke

Genieten met Gabriel Rios, Jef Neve en Kobe Proesmans

Toegankelijke “muzikanten-muziek”

Tekst & foto’s: Mariska Hoeke ,

Samen met de Belgische jazzpianist Jef Neve en de Belgische percussionist Kobe Proesmans heeft Gabriel Rios in Mezz het muisstille publiek afgelopen zondag laten wegdromen met zijn prachtige liedjes. Popsongs met experimentele en soms minimale instrumentele begeleiding die in de intieme sfeer perfect tot hun recht kwamen.

Toegankelijke “muzikanten-muziek”

Samen met de Belgische jazzpianist Jef Neve en de Belgische percussionist Kobe Proesmans heeft Gabriel Rios in Mezz het muisstille publiek afgelopen zondag laten wegdromen met zijn prachtige liedjes. Popsongs met experimentele en soms minimale instrumentele begeleiding die in de intieme sfeer perfect tot hun recht kwamen. Rios vertolkt zijn teksten over het algemeen in het Engels, maar tijdens de show brengt hij ook een tweetal Spaanse nummers ten gehore. Hierin komt voor de afwisseling de Caribische muziekstijl van Puerto Rico, zijn land van herkomst,  goed naar voren. De drie muzikanten zijn prima op elkaar ingespeeld en kennen hun instrumenten, vullen elkaar aan en hebben plezier in hun spel. Rios vertelt graag. Over hoe zijn liedjes tot stand zijn gekomen, maar ook dat hij het liefst in een setting zoals Mezz speelt. Intiem en met een publiek waarvan hij de gezichten kan zien. Het publiek heeft het ook prima naar zijn zin, wat af te leiden is aan het uitbundige applaus en het, op Rios’ verzoek, meeklappen van veel nummers.

Gabriel Rios heeft vanavond bewezen dat hij méér is dan een maker van pophits als ‘Broad Daylight’. Hij is een maker van ”muzikanten-muziek”, zoals het door enkele bezoekers gedefinieerd werd. Een optreden van deze gepassioneerde doch toegankelijke muzikanten is een aanrader voor een ieder die een avond wil genieten.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda