Agnes Obel doet harten smelten in Chassé Theater Agnes Obel doet harten smelten in Chassé Theater

Yori Swart maakt grote indruk tijdens voorprogramma

, Tekst: Bartjan Goverde

Agnes Obel doet harten smelten in Chassé Theater

Yori Swart maakt grote indruk tijdens voorprogramma

Tekst: Bartjan Goverde ,

Na een drankje in de foyer van het Chassé is tijd voor Agnes Obel. Deze 30-jarige zangeres uit Denemarken maakt een stormachtige ontwikkeling door en mag gerust een laatbloeier worden genoemd. Agnes reist de hele wereld over om haar muziek ten gehore te brengen. Ze wordt, zittend achter haar piano, deze avond bijgestaan door celliste Anne Müller. Beiden lijken er erg veel zin in te hebben.

Yori Swart maakt grote indruk tijdens voorprogramma

Het is donderdagavond 27 mei en daar staat opeens een meisje met een gitaar op het podium van de Finntaxzaal in het Chassé theater. Het is Yori Swart. De schone blondine uit Alkmaar staat in het voorprogramma van Agnes Obel. Ze maakt grote indruk met nummers als ‘Give You All’ en ‘Secretly Sleeping’. Misschien ontbreekt het hier en daar aan wat variatie, maar ze weet het publiek meer dan op te warmen voordat Agnes Obel mag aantreden. Het album van Yori ligt september 2011 in de winkel.

Na een drankje in de foyer van het Chassé is tijd voor Agnes Obel. Deze 30-jarige zangeres uit Denemarken maakt een stormachtige ontwikkeling door en mag gerust een laatbloeier worden genoemd. Haar album ‘Philharmonics’ is goed ontvangen en Agnes reist nu de hele wereld over om haar muziek ten gehore te brengen. Ze wordt, zittend achter haar piano, deze avond bijgestaan door celliste Anne Müller. Beiden lijken er erg veel zin in te hebben.

Agnes opent met een rustig en elegant instrumentaal lied. Vervolgens laat ze ‘Philharmonics’ horen, dat live prachtig klinkt met een wat rauwer randje. Daarna is het tijd voor ‘Beast’, dit lied draagt ze als het ware op aan alle mannen die hun temperament niet in bedwang kunnen houden. En dan ben ik toch weer zeer benieuwd wat de inspiratie voor Obel was om dit lied te schrijven, maar dat komen we niet te weten. Ze gaat verder met ‘Just So’, een schattig, zacht liedje dat gaat over vroeg opstaan in de ochtend en de mogelijkheden die weer op je wachten. Na ‘Just So’ vertelt Agnes over haar optreden in januari in Mezz. Ze was ziek, evenals een aantal mensen in haar publiek, ondanks dat was het een bijzondere avond.

‘Louretta’, ‘Wallflower’, de cover ‘Close Watch’ en ‘Over The Hill’, allen bekend van haar album, komen voorbij. De zaal vindt het prachtig want er volgt keer op keer een hartverwarmend applaus. Obel gaat door met imponeren met de nieuwe song  ‘Fuel To Fire’, prachtig, zuiver gezongen. Natuurlijk komt ’Riveside‘ nog voorbij, dit liedje klinkt op het album heerlijk dromerig, live brengt ze een rauwere versie ten gehoren, ook mooi.

Met ‘On Powdered Ground’, een zeer compleet nummer dat live dankzij celliste Anne Müller lekker stevig klinkt, komt er een eind aan een schitterende avond. Of toch niet? Het publiek krijgt nog een kleine toegift, letterlijk met het nummer ’Little Melody’  en een nummer waarvan zelfs de zangeres de titel niet meer weet. We gaan met een glimlach op het gezicht naar huis en kunnen niet wachten om Agnes weer in Breda te mogen aanschouwen.

Gezien: Yori Swart en Agnes Obel. Chassé Theater, donderdag 26 mei 2011.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda