Een ode aan bier met Magnetron en Tankard

Tekst & foto’s : Mariska Hoeke ,

In het voorprogramma van Duitse band Tankard speelde Bredase trashmetalband Magnetron op vrijdag 12 november in Mezz. Een prima opwarmer voor de hoofdact, gezien de enthousiaste reacties van het publiek. Bij Tankard ging het ook goed, het werd een avond vol bier.

In het voorprogramma van Duitse band Tankard speelde Bredase trashmetalband Magnetron op vrijdag 12 november in Mezz. Een prima opwarmer voor de hoofdact, gezien de enthousiaste reacties van het publiek. Een pluspunt was de zang, die verdeeld werd over drummer Johan, gitarist Isaak en gitarist Dennis. Niet te vergeten: voor de liefhebber verkoopt Magnetron limited edition koelkastmagneten!

Vervolgens bestormde Tankard het podium. Vanaf het begin spatte de energie van de show af. Zanger Gerre heeft de eigenschap niet stil te staan tijdens een optreden. Continue rende hij heen en weer over het podium, terwijl er veel interactie met het publiek was. Halverwege het optreden keek Gerre verbaasd op. Hij begon te tellen en kwam tot de conclusie dat er zes dames voor aan het podium stonden. Volgens hem was dit in achtentwintig jaar tijd nog niet gebeurd. Vervolgens werd een vrouwelijke schoonheid uitgekozen, die de band gedurende één nummer mocht vergezellen op het podium. Uiteraard onder het genot van een biertje. Want dat is waar de muziek van Tankard om draait: bier. Hun genre ‘biermetal’, met nummers als ‘Die With A Beer In Your Hand’, ‘Space Beer’ en ‘Aliën’ werd goed opgepikt door het publiek, dat niet vies bleek van het gerstenat. Menigeen volle beker vloog door de lucht. Evenals zanger Gerre. Na een korte crowdsurf werd hij door de fans weer netjes op het podium gezet.  Na een energieke show was Tankard uitgeraasd, het publiek moe van het headbangen en was de vloer van de zaal bedekt onder een laagje bier.