De toegankelijke punk van Hugh Cornwell

Tekst & foto's: Mariska Hoeke ,

Hugh Cornwell , de Britse oud-zanger en -gitarist van The Stranglers, kwam naar Mezz. Vergezeld door een bassist en drummer betrad hij het podium, om het publiek te laten genieten van afwisselend The Stranglers en solowerk. Een fotoverslag van Mariska Hoeke.

Hugh Cornwell , de Britse oud-zanger en -gitarist van The Stranglers, kwam naar Mezz. Vergezeld door een bassist en drummer betrad hij het podium, om het publiek te laten genieten van afwisselend The Stranglers en solowerk. De oude nummers werden toegankelijk gespeeld, maar wèl met een rauw punkrandje. Na ongeveer vijftien minuten vroeg Hugh het publiek of ze alles wel goed konden horen. Sympathiek. De eerste helft van de set was gewoon goed, zonder bijzonderheden. Geen ingewikkelde muziek en oprechte teksten, zoals punkmuziek betaamt.

Na een pauze van ongeveer een kwartier werd verder gegaan met de tweede helft. Deze bevatte opnieuw solowerk van Hugh en veel nummers van The Stranglers. Bassist Steve mocht bij één nummer zijn zangkunsten vertonen, waarbij hij werd bijgestaan door Hugh en de erg enthousiaste drummer. Als laatste werd een muzikaal stuk gespeeld, dat met ruim twaalf minuten misschien wat langdradig was. Na afloop van het optreden kregen de fans de kans om met de punkheld van weleer te praten en cd’s of andere objecten te laten signeren. Cornwell bewees op deze avond nog steeds een prima stem te hebben en sterke nieuwe songs te kunnen schrijven en vertolken.