Blood Red Shoes nog steeds een hit in Breda

Brits duo verveelt nog lang niet en het publiek gaat ook deze keer weer helemaal los

Tekst: Cathelijne de Groen, foto's: André Joosse ,

Blood Red Shoes speelde al vaker in Breda, en ondanks de start van het carnaval krijgt de band de zaal vol. Energiek en enthousiast wordt er een mooie mix van oude en nieuwe nummers gespeeld.

Brits duo verveelt nog lang niet en het publiek gaat ook deze keer weer helemaal los

Tijdens het voorprogramma Holy State blijft het vrij rustig in de zaal. Een nog onbekende naam die na hun tour met Blood Red Shoes het voorprogramma van Biffy Clyro en The Futureheads mag verzorgen. Een kleine naam onderweg om groot te worden? We zullen het zien.

Na het voorprogramma moeten we even geduld hebben terwijl de jongens van Holy State en crew hun spullen weer inpakken. De zaal is inmiddels goed volgelopen. Het eerste enthousiasme volgt wanneer de twee bandleden van Blood Red Shoes aantreden. Breda is inmiddels bekend terrein voor Blood Red Shoes. Ze speelden al eerder in Mezz en vorig jaar september stonden ze nog gratis op het festival Breda Barst. Toch kan Breda blijkbaar geen genoeg krijgen van dit duo. De band speelt sowieso erg veel live en lijkt wel continu op tournee. Gitariste/zangeres Laura-Mary Carter en drummer/zanger Steven Ansell zijn zoals wellicht bekend afkomstig uit het Engelse Brighton. In 2004 is de band al ontstaan, maar pas in 2008 kwam hun debuutalbum ‘Box Of Secrets’ uit. De muziek is vergelijkbaar met het eveneens Engelse The Subways.

De eerste twee nummers van het optreden blijft het nog redelijk rustig in de zaal. Drummer Steven herinnert het publiek eraan dat het optreden van de dag ervoor in Tivoli er een stukje ruiger aan toe ging. ‘Light It Up’ wordt keihard ingezet en vervolgens gaat ook het Mezz publiek los. Zowel de oude als de nieuwe nummers doen het goed bij het publiek. Het nieuwe album ‘Fire Like This’ dat eerder dit jaar uitkwam is al goed ingeburgerd en alle nummers worden hard meegezongen. Helaas is het enige minpuntje aan dit optreden dat vooraan in de zaal de zang slecht hoorbaar is. De geluidsboxen hangen hoog en hierdoor vervliegt de zang verder naar achteren.

Laura-Mary kijkt strak, maar wanneer een jongeman vanaf het podium het publiek induikt verschijnt er een enorme grijns op haar gezicht. Dit vind ze erg leuk, of er heeft zich buiten mijn gezichtsveld om heel vlug nog iets anders afgespeeld op het podium. Hoe dan ook is het een fijn aangezicht om deze schone dame te zien lachen, wat vele heren het met mij eens zullen zijn.

Als de band bij het laatste nummer is aangekomen, klimt een deel van het publiek op het podium om daar verder te dansen en springen. Drummer Steven klimt ondertussen op zijn drumstel met zijn bekkens. De enthousiastelingen op het podium tillen hem op en al timmerend op zijn bekkens wordt hij op handen gedragen door het publiek.

Hiermee is het optreden dan echt afgelopen en de hele kudde kan naar huis. Blood Red Shoes barst nog steeds van de energie. Wat een enthousiasme, zowel van de band als van het publiek. Wat is het toch mooi om een band zo zijn best te zien doen voor ons.

Gezien: Holy State, Blood Red Shoes. Mezz, donderdag 11 november 2010.

Voor de gelegenheid plaatsen we de setlist:
‘It's Getting Boring By The Sea’
‘It Is Happening Again’
‘Light It Up’
‘You Bring Me Down’
‘Count Me Out’
‘When We Wake’
‘Say Something’
‘Don't Ask’
‘This Is Not For You’
‘Keeping It Close’
‘I Wish I Was Someone’
‘It Doesn't Matter Much’
‘Heartsink’
--
‘Colours Fade’