The Mad Trist overdondert bomvol Mezz-Café met akoestische set The Mad Trist overdondert bomvol Mezz-Café met akoestische set

, Tekst: Lisa Ruskus

The Mad Trist overdondert bomvol Mezz-Café met akoestische set

Tekst: Lisa Ruskus ,

Hoe Velvet het elke keer weer weet te presteren is een raadsel, maar op wonderbaarlijke wijze weet de muziekwinkel opkomende, grote namen naar het Mezz-Café te halen. Deze zondag booming psychedelische stonerband The Mad Trist.

Hoe Velvet het elke keer weer weet te presteren is een raadsel, maar op wonderbaarlijke wijze weet de muziekwinkel opkomende, grote namen naar het Mezz-Café te halen. Deze zondag booming psychedelische stonerband The Mad Trist. Hun debuutplaat ‘Pay The Piper’ is net uit en geproduceerd door De Staat-frontman Torre Florim, diens invloed is duidelijk hoorbaar op de plaat, maar akoestisch gaat de heftige jas uit en blijken deze heren uit Limburg een zeer gevoelig optreden neer te kunnen zetten.

Voor de tweede maal geeft The Mad Trist een akoestisch optreden, een dag eerder hebben ze de akoestische primeur beleefd in Bergen op Zoom. Half Breda lijkt te zijn uitgerukt om deelgenoot te zijn van dit bijzondere optreden; het is ramvol in het Mezz-Café, een plus- en een minpunt. Leuk voor de band dat er zoveel publiek is, maar het zou fijn zijn als ze ook een beetje zachtjes zouden willen doen. Elektrisch zou The Mad Trist het café stil blazen, maar de rustige akoestische set weet het publiek niet te overstemmen. De band heeft inmiddels naam en faam behaald met haar psychedelische, maar zeer melodische stonergeluid. Een wervelend optreden bij De Wereld Draait Door en Eric Corton als grootste fan. Queens Of The Stone Age, een vleugje zang à la Matthew Bellamy en een zweempje psychedelica.

Akoestisch blijven de nummers zeer goed overeind, wat getuigt van kwaliteit mijns inziens. De single ‘Pay the Piper’ blijkt een prachtige singer-/songwritersound te bevatten. Het optreden doet denken aan het solo optreden van Ruben Block op Breda Barst, al is dat niveau natuurlijk moeilijk te evenaren. Hoewel niet iedereen een en al oor is, weet Mad Trist een prima sfeer te creëren. Zeker wanneer het publiek getuige is van een exclusieve moderne dans van een van de jeugdige bezoekers, ze mag zelfs op het podium! Helaas mag de band geen kampvuur op het podium bouwen want de sfeer is er zeker naar.

Leuke jongens, ideale schoonzonen, maar ook heren die een gemiddeld meisjeshart sneller doet laten kloppen. Al met al een prima formule. De band is groeiende en bewijst met haar optreden in Mezz-Café niet alleen maar hard te zijn.  Helaas duurde het optreden een goede vijfentwintig minuten, we hadden graag meer van deze akoestische The Mad Trist gehoord!

Gezien: Velvet’s Muziekcafé: The Mad Trist. Mezz Café, zondag 21 februari 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda