PopSport-avontuur Balance ten einde

Double Mess en Daar vertegenwoordigen Brabant in de landelijke finale

Tekst: Pien van der Steen en Daniël Hereijgers, foto’s: Leon Weterings ,

Balance, de Bredase deelnemer van PopSport 2010, is er zondagmiddag 21 februari niet in geslaagd om de landelijke finale van de muziekwedstrijd te bereiken. In de Eindhovense poptempel de Effenaar koos de jury uit acht deelnemers Double Mess uit Raamsdonksveer en het Roosendaalse Daar als winnaars.

Double Mess en Daar vertegenwoordigen Brabant in de landelijke finale

Balance, de Bredase deelnemer van PopSport 2010, is er zondagmiddag 21 februari niet in geslaagd om de landelijke finale van de muziekwedstrijd te bereiken. In de Eindhovense poptempel de Effenaar koos de jury uit acht deelnemers Double Mess uit Raamsdonksveer en het Roosendaalse Daar als winnaars. Deze bands zullen op zondag 9 mei in het Arsenaaltheater te Vlissingen de strijd aangaan met de andere regionale winnaars uit Noord-Holland, Flevoland, Zeeland en Limburg.

Ondanks het verlies piekert Balance er niet over om het bijltje erbij neer te gooien. De band heeft zich zelfs al ingeschreven voor een volgende wedstrijd: Kunstbende. Zangeres Michelle Hendriks licht toe: “We zijn zover gekomen, het is zonde om dit te laten vallen. Een afwijzing maakt je alleen maar sterker.” Door de workshops die Balance tijdens PopSport heeft gevolgd heeft de band een flinke ontwikkeling doorgemaakt. Gitarist Pepijn van Keppel zegt lachend dat bassist Shailesh Balla op het podium zelfs danste, iets wat hij voorheen nooit deed. Dat de band de finale niet heeft bereikt ligt zeker niet aan de inzet van de Bredase band. Tijdens de kick-off van PopSport in oktober 2009 had de band slechts één keer gerepeteerd en kon enkel een cover ten gehore brengen. In vier maanden tijd heeft Balance een eigen sound weten te ontwikkelen, twee nummers opgenomen en zich ontpopt tot een echte band.

Update: op dinsdag 23 februari bereikte ons het bericht dat de band in goed overleg heeft besloten toch te stoppen met Balance. Wellicht komen we de leden individueel nog tegen in andere Bredase bands.