Lektroluv we luvvv you! Lektroluv we luvvv you!

Dansbare avond in de Mezz met dj's Dr. Lektroluv, TBC Guerilla Disco, Topher en Sound Of Stereo.

, Tekst: Cathelijne de Groen, foto’s: Eline Baggen

Lektroluv we luvvv you!

Dansbare avond in de Mezz met dj's Dr. Lektroluv, TBC Guerilla Disco, Topher en Sound Of Stereo.

Tekst: Cathelijne de Groen, foto’s: Eline Baggen ,

De avond komt wat langzaam op gang met TBC Guerilla Disco en Topher, maar zodra Dr. Lektroluv begint, is het een feestje. Hartjes-handjes in de lucht en dansen maar. Een drukke avond die tevreden wordt afgesloten met Sound Of Stereo.

Dansbare avond in de Mezz met dj's Dr. Lektroluv, TBC Guerilla Disco, Topher en Sound Of Stereo.

Aankomst om 22:00 uur betekent een lege zaal. TBC Guerilla Disco staat lekker plaatjes te draaien en er staat een enkeling aan de bar een beetje te kletsen. TBC Guerilla Disco, ofwel Jornt Buijs, draait voornamelijk indie plaatjes. Lekker om de avond mee te beginnen, hoewel het grootste deel van het publiek dit niet heeft meegemaakt. Halverwege neemt Topher de tafels over en draait het publiek warm voor Dr. Lektroluv.

Rond half 1 verschijnt de groene held op het podium en vloeiend neemt hij de set over. Het is precies een jaar geleden dat Dr. Lektroluv ook in Mezz stond. Destijds was die avond uitverkocht, en vanavond is het wederom volle bak. Dr. Lektroluv is de groen-gemaskerde DJ Stefaan Vandenberghe. De Vlaamse dj is inmiddels al jaren een grote naam in de Benelux. Hij heeft dan ook al op vele grote festivals en evenementen de bezoekers aan het dansen gekregen.

Dat lukt hem vanavond opnieuw in de overvolle Mezz. Zijn set begint met harde beats en het publiek is blij zijn groene hoofd weer te zien. Maar na een tijdje koelt het publiek weer een beetje af, en wordt de show wat milder. Pas na een uur stampt Lektroluv weer wat harde beats door de luidsprekers en het publiek komt nu goed los. Regelmatig worden er vanuit het publiek hartjes-handjes gemaakt naar Lektroluv, en Lektroluv doet dit op zijn beurt naar het publiek.

Terwijl de security hard zijn best doet om rokers te waarschuwen, draait Lektroluv er vrolijk op los in zijn tegenwoordig gouden jasje. Een zeer gevarieerd publiek van jong tot oud beweegt zich op de mix tussen electroclash, italo en sythpop. Bekende synthesizersounds klinken tegen het einde van de show. Het is een feestje en Mezz is druk bezig dit vast te leggen op video. Hier en daar vliegt een druppel bier door de lucht, en regelmatig over elkaars kleding. Ook gaan af en toe de handjes in de lucht en een enkele keer wordt er meegeklapt en gesprongen. Het is gezellig, er wordt gedanst en Lektroluv geniet zelf zichtbaar van de muziek en de bezoekers. Dit maakt dat het absoluut een geslaagd feestje is.

Uiteindelijk moeten we afscheid nemen van de dokter en wordt het roer overgenomen door zijn Vlaamse vrienden Sound Of Stereo. Een deel van de bezoekers van vanavond houdt het voor gezien wanneer Lektroluv is afgetreden. Het is dan ook alweer half 3 's nachts en voor sommigen is dat wel weer laat genoeg. De rest blijft nog gezellig wat drinken onder genot van de plaatjes van Sound Of Stereo. Diep in de nacht loopt de avond in Mezz op zijn eind en moet iedereen toch naar huis. Duidelijk is dat het publiek heeft genoten van alle dj's en het was dan ook een topavond!

Gezien: TBC Guerilla Disco, Topher, Dr. Lektroluv en Sound Of Stereo. Mezz, vrijdag 19 februari 2010.

advertentie
#nieuws
Laatste nieuws en artikelen van 3voor12 Breda